Savršena zadnjica: 4 vežbe – recept za guzu iz snova!

Četiri vežbe će vam obezbediti ovakvu zadnjicu! (foto: popsugar)
Četiri vežbe će vam obezbediti ovakvu zadnjicu! (foto: popsugar)

Trener svetski poznatih imena kao što su MadonnaGwyneth Paltrow, fitness zvezda Tracy Anderson, otkrila je koje četiri vežbe će vam podići i zategnuti zadnjicu!

Obrnuti udarac nogom

vežbe-zadnjica-1

Sedite na desnu nogu, a levu ispružite i odignite par centimetara od poda. Desnom rukom se oslonite na pod (A). Prebacite težinu na levo koleno, a levi lakat spustite na pod. Desnu nogu podignite što više  možete (B). Vratite se u početni položaj. Uradite po petnaest ponavljanja sa obe noge.

Bočni udarac nogom

vežbe-zadnjica-2

Sedite na levi bok sa nogama savijenim u kolenima i oslonite se na lakat leve ruke (A). Prebacite težinu na levo koleno, a desnim dlanom se oslonite na pod. Desnu nogu podignite što više (B). Vratite se u početni položaj. Ovo je jedno ponavljanje. Uradite po petnaest sa obe noge.

Udarac stopalom prema gore

vežbe-zadnjica-3

Zauzmite početni položaj tako što ćete se osloniti na kolena i dlanove. Desnu nogu gurnite u stranu (kao na slici) pa je povucite što više prema laktu desne ruke (A). Vratite nogu u početni položaj pa je podignite što više možete. Uradite po petnaest ponavljanja sa obe noge.

Pretklon trupa

vežbe-zadnjica-4

Zauzmite široki raskoračni stav, a ruke stavite na kukove (A). Sa blago savijenim kolenima, nagnite trup što više prema napred, a zadnjicu izbacite unazad (B). Uspravite se, uvucite karlicu i izbacite zadnjicu. Zatim, vratite karlicu napred pa je ponovo uvucite i izbacite zadnjicu. Vratite se u početni položaj. Ovo je jedno ponavljanje – uradite trideset.

Izvor: health.com
2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.