Saveti: Kako da spakujete torbu za put?

torba pakovanje
Pakovanje zna da bude naporno (foto: Robert Sheie/ Flickr.com)

Naravno da kada krećete na put mislite da vam je potrebno sve i svašta za svaki slučaj, pa je rezultat toga da kofer ni ne možete zatvoriti. Zatim ne možete da se odlučite kojih pantalona ili cipela da se odreknete kako biste se spakovali i krenuli na vreme na put.

[tweetherder]Postoje neki trikovi kada je pakovanje stvari u pitanju[/tweetherder] i svakako bi trebalo da obratite pažnju i probate – brže i lakše ćete poneti sve što smatrate neophodnim.  Pored toga pročitajte nekoliko korisnih saveta, a obezbedili smo i praktične video klipove kako biste zaista maksimalno iskoristili sav prostor u torbi za put.

 

**************************************************

1. Spakujte malu torbu u koju ćete spakovati manje odevne predmete kao što su čarape, donji veš i kupaći kostimi.

2. Važan je red i raspored: kako se stvari ne bi gužvale, najbolje je da prvo počnete sa kaputima i jaknama tako što ćete ih okrenuti licem na dole i tako što ćete istisnuti sve nabore.

3. Suknje i haljine položite ravno na jakne.

4. Majice su sledeće, slagaćete jednu po jednu na haljine i to naizmenično gledano sa aspekta okovratnika. Potom košulje sa dugim, a zatim sa kratkim rukavima.

5. Nastavite slaganje sa pantalonama, a potom džemperima i eventualno šortsevima. Bitno je da sve slažete naizmenično kako bi sve bilo jednake debljine i kako bi uvek imali ravnu površinu za sledeći sloj stvari.

6. Torbicu stavite u sredinu, pa potom oko nje pakujte ostalo.

7. Obezbedite trakama od kofera stvari kako bi bili sigurni da se neće pomerati.

Dodatni saveti:

1. Napravite listu neophodnih stvari – nikada ne nosite ono što je bespotrebno i nikada ne ostavljajte ono bez čega nećete moći

2. Trebalo bi da imate torbicu koja će imati organizovan i pregledan raspored za dokumenta, novac i sitnice koje su neophodne.

3. S obzirom da novo doba zahteva posedovanje tehnoloških spravica poput telefona i kamera, nikako nemojte zaboraviti punjače i baterije.

4. Nabavite hermetičke kese – postoje u svim veličinima, a najveća prednost je što ne propuštaju ništa, pa tako možete spakovati i najfinije stvarčice, a možete ih koristiti i za prljav veš.

5. Plastičnim folijama obezbedite sve flašice od kozmetike koje se mogu prosuti.

6.  Ne morate da nosite celu pastu – umesto što ćete nositi celu tubu koja za 10 dana puta nikada ne potrošite i samo vam nepotrebno zauzima mesto, napravite sami kuglice od paste koje ćete spakovati u kesicu.

7. Kako da spakujete cipele (video):

8. Kako da spakujete pantalone i majice (video):

9. Minđuše zakačite za dugmad kako ih ne bi gubili po neseserima i torbama, ovako:

Izvor: learni.st

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.