let-them-eat-cake_0
Torta – ko bi joj odoleo! (foto: rapidspiel.com)

Tokom prazničnih slavlja veliki broj ljudi dobije po koji kilogram.

Sarma, pečenje ruska salata, pogače, torte, kolači  sastavni su deo svake praznične trpeze, a praktično im je nemoguće odoleti.

Predstavljamo vam savete uz pomoć kojih možete ostati fit.

Merite se redovno

Istraživanja su pokazala da su oni koji jedu redovno mnogo lakše održavaju svoju težinu. Zašto? Zato jer kada smo svesni da smo počeli dobijati ​​na težini, čest odlazak na vagu nam ukazuje na to, što nas tera da povdemo računa o ishrani.

Jedite redovno, u jednakim razmacima, ali i jednakim količinama

Nemojte preskakati obroke ili uskratiti sebi namirnice koje volite tokom praznika. Umesto toga, jedite samo polovinu onoga što biste normalno pojeli kad je u pitanju desert ili manje zdravi prilozi. Pojedite više vlaknastog povrća, mesa kao što su pileća prsa i ribe – tako ćete duže ostati siti.

Ostanite aktivni

Nađite vremena za vežbanje svaki dan. Redovito vežbanje će vam pomoći da zadržate svoju težinu, a uz to, odličan je način za ublažavanje stresa i bolji san. Čak i kad ste na putovanju, važno je ostati aktivan. Imaš 30 minuta slobodnog vremena? Malo čučnjeva i trbušnjaka nikoga nije ubilo.

Planirajte unapred

Na internetu možete saznati koliko kalorija ima u hrani koju jedemo normalno u vreme praznika. Biti svestan onoga što konzumiramo može nas motivisati da odaberemo zdraviju alternativu. Nagomilajte zdrave grickalice koje će vam pomoći ublažiti glad i zadovoljiti apetit.

Promenite nešto

Pokušajte s novom vežbom, šetanjem, trčanjem po novoj ruti ili drugačijim sportom. Ako ste se konačno odlučili naučiti skijati, učinite to. Pokušaj nešto drugo što će biti izazov vašem telu i umu.

Izvor: superzena.b92.net
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.