Savet dana: Kako da ponovo zavolite svoj posao?

posao-laptop
(foto: Favim)

Ako ste nekada na posao išli puni entuzijazma, a sada vas hvata nervoza čim zakoračite u kancelariju – ne brinite, postoji nekoliko stvari koje možete uraditi da ponovo zavolite svoj posao.

Nekada i mala promena pristupa stvarima koje radite može napraviti veliku promenu.

Promenite način rada

Ako želite da ponovo zavolite posao, možda je došlo vreme da promenite tehniku kojom obavljate svoje radne zadatke ili svoj pristup radu. Potrudite sa da obogatite svoj radni dan. Male promene mogu učiniti da se bolje zabavljate na poslu, zbog čega ćete sigurno biti bolje raspoloženi. Na primer, ako radite kao profesor, promenite način na koji predstavljate gradivo svojim učenicima ili ih uvedite u diskusiju o važnim temama koje se tiču aktuelne nastavne jedinice.

Fokusirajte se na pozitivne strane svog posla

Ako ne uživate u obavljanju svojih radnih zadataka, verovatno ste svakodnevno fokusirani samo na negativne aspekte svog posla. Kako biste ponovo zavoleli svoj posao, neophodno je da se za promenu fokusirate na sve ono što vas čini srećnim. Zapišite šta je to zbog čega volite svoj posao, makar to bile i sitnice. Da li vam odgovara vaše radno vreme, kolege ili se vaša kancelarija nalazi na dobroj lokaciji? Sve se to računa!

Budite zahvalni na onome što imate

Pre nego što ustanete ujutru i počnete da se spremate za “nove radne pobede”, razmislite šta je to što imate a na čemu ste zahvalni. Zahvalnost može poboljšati ne samo vaš odnos prema poslu, već i vaš stav prema životu i učiniti vas mnogo srećnijom osobom. Na primer, možete biti zahvalni na tome što je vaš šef častio ceo kolektiv svežim krofnama, što vas je danas odlično “poslužio” gradski prevoz ili jednostavno – zato što imate posao.

Izvor: wikihow.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.