Sagorite masnoće i rešite se celulita – uz ovaj moćni recept!

celulit- žene- preparati
(foto:favim.com)

Da li ste znali da se tvrdokornog celulita možete rešiti uz pomoć samo dva sastojka koja sigurno več imate kod kuće?

Celulit  je posledica nagomilavanja masnoće i toksina u telu, a sa ovim estetskim problemom bori se gotovo 80% žena. On nastaje ispod kože i podseća na pomorandžinu koru.

kafa- celulit- maska
(foto: favim.com)

Vrlo efikasna sredstva za borbu sa celulitom čine maske od čokolade i kafe. Ove maske podstiču sagorevanje masti i čine kožu čvrstom i zategnutom.

Za pripremu ovih pakovanja za telo potrebno vam je malo maslinovog ulja, voda i kafa. Šoljicu mlevene kafe pomešajte sa vodom. Mešajte dok se smesa ne zgusne, zatim dodajte 2 kašike ulja. Nanesite masku na kritične delove tela i obmotajte ih folijom. Lezite i pokrijte se ćebetom. Ostavite obloge na sebi minimum sat vremena. Potrebno je 10-15 tretmana ne bi li se celulit sklonio. Ponavljajte proceduru jednom u 3 dana. Na ovaj način izbacuju se masnoća i toksini iz tela, a koža postaje elastičnija, svežija i lepša.

Da li ste znali da čoklada pomaže u otklanjanju celulita? Ona u sebi sadrži 40% čistog kofeina koji ubrzava sagorevanje masti. Samim tim, uspešno uklanja celulit.

čokolada- celulit- uklanjanje
(foto:favim.com)

Recept za obloge od čokolade: 

Oko 200 gr kakao praha pomešajte sa pola litre vruće vode. Promešajte i sačekajte da se smesa malo ohladi a zatim je nanesite na problematične delove. Ponovite postupak sa folijom samo ostavite da deluje 15-20 minuta. Postupak možete ponoviti 2-3 puta nedeljno.

Isti postupak možete ponoviti i sa crnom čokoladom koju ćete prethodno istopiti na pari a zatim dodati kašiku maslinovog ulja.

celulit- žene- čokolada- kafa
(foto:favim.com)
Izvor: uspesnazena.com
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.