Sa 30 je pokušala samoubistvo – danas zarađuje milijarde

j.k.rowling

Životna priča britanske književnice J.K. Rowling već godinama uliva veru u bolje sutra ljudima širom sveta.

Iako se u toku života susrela sa mnogim poteškoćama, Rowlingova je uspela da se i u najtežim trenucima drži svoje najveće ljubavi – strasti prema pisanju. Ovo “svetlo na kraju tunela” donelo joj je neverovatno bogatstvo kojim je sebe i svoje potomke osigurala za ceo život.

No, njen život je bio sve samo ne lak! Pa, da krenemo od početka….

Uprkos silnom trudu i radu, Joanne nije uspela da upiše fakultet koji je želela, a osam godina kasnije majka joj je preminula. Ovaj veliki gubitak je mladu ženu emotivno slomio….

Ukoliko ste propustili: Rodila je dete sa 17 godina i svi su je otpisali – danas je vlasnica poslovne imperije!

Godinu dana kasnije je i sama poželela da postane majke i zatrudnela je, ali je ubrzo doživela spontani pobačaj. Naredne godine se udala za muškarca u kog je bila ludo zaljubljena, ali je on ubrzo nakon venčanja pokazao svoje pravo lice i počeo ju je fizički i psihički zlostavljati.

Uprkos tome, rodila mu je ćerkicu ali zlostavljanje nije prestalo, te je Joanne sa 28. godina podnela zahtev za razvod.

Sa 29 godina postala je samohrana majka koja je živela od socijalne pomoći i obolela je od depresije. U najtežim trenucima, pomišljala je da sebi oduzme život.

Ukoliko ste propustili: Ovaj strip slavi samohrane majke!

Kada je dotakla dno, shvatila je da postoji jedna stvar koju radi bolje od svih, a to je – pisanje. Posvetila se pisanju svoje prve knjige, koju je objavila nakon svog 31. rođendana. Ipak, ni ovaj poduhvat nije bio nimalo lak jer ju je čak 12 izdavačkih kuća odbilo, a ona koja je prihvatila da izda njenu prvi knjigu o mladom čarobnjaku Harry Potteru, pristala je da to učini pod uslovom da Joanne objavi knjigu pod svojim pseudonimom – J.K. Rowling.

Četiri godine kasnije, Joanne je postala ponosna autorka čak četiri knjige, a u svojoj rodnoj zemlji proglašena je i spisateljicom godine. Uspesi su se samo nizali, a njene knjige su sa polica nestajale munjevitom brzinom – knjiga koju je objavila sa 42 godine je već u prvom danu prodata u impresivnih 11 miliona primeraka!

Danas se vrednost “Harry Potter” brenda procenjuje na oko 15 milijardi dolara, što Joanne čini jednom od najbogatijih žena na svetu!

U kratkom animiranom filmu koji možete pogledati u nastavku, prikazan je Joannin dug put od trnja do zvezda. Pogledajte ga – sigurni smo da će vas inspirisati!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.