Zamah kosom je poslednji u nizu čudnih trendova (foto: Screenshot)
Zamah kosom je poslednji u nizu čudnih trendova (foto: Screenshot)

Selfi fotografije koje nisu nimalo prirodne su odavno jedan od vodećih trendova. I kao i svaki trend, čim se jedan završi, odmah ga zamenjuje drugi, još bizarniji, sa, čini se, još čudnijim, životinjskim imenom. Era ‘pačjih usta’, odnosno napućenih usana, koji je proslavila Kim Kardashian je prošla odavno. Posle nje je popularno bilo ‘sparrow face’, odnosno izraz lica kao kod vrapca, gde su oči raširene, usne rastavljene i napućene, pa podsećate na ptičicu kojoj majka donosi hranu u gnezdo. Poslednje među facijalnim trendovima bilo je ‘riblje zevanje’, koje donosi malo razmaknutije usne i uvučene obraze, zbog čega delujete dršavije, ali podsećate na mrtvu ribu koja pluta.

Kim Kardashian je proslavila sve trendove za savršene selfi fotografije (foto: Instagram)
Kim Kardashian je proslavila sve trendove za savršene selfi fotografije (foto: Instagram)

***Ukoliko ste propustili: Suptilnije od pućenja: “Riblje zevanje” je novi trend među poznatim damama

Čini se da poslednji trend nije pošteno ni zaživeo, a izgleda da će ga već zameniti novi, koji doduše nema mnogo veze sa time kako su vam oči otvorene i usne napućene na fotografiji. Zanimljivo je to što on nema ptičje ili riblje ime, a i neće vas biti sramota ako ga uvežbavate pred ogledalom ili postavite fotografiju na društvene mreže koju mogu videti i vaše kolege i prijatelji. Radi se naime o ‘zamahu kosom’.

Koncept je veoma jednostavan: sada kada na Instagram možete postvaljati video klipove, svoju šminku i frizuru možete svima pokazati u videu koji je podjednako i zavodnički i razigran. Posebno je zgodan za predstavljanje nove frizure ili boje kose na društvenim mrežama. Evo kako izgleda.

Kako je u skoro svim beauty trendovima pionirka, Kylie Jenner nije propustila da među prvima pokaže svoj zamah kosom. Nema sumnje da je dosta uvežbavala kako bi ga dovela do perfekcije, jer ovaj video u kome zamahuje svojim oštrim bobom je vredan jedne reklame za šampon.

Zvezda serije The Hills, Audrina Partidge je takođe svoju talasastu bob frizuru premijerno pokazala na Intagramu u video u kom zamahuje kosom.

A pre nekoliko dana Jennifer Lawrence je promenila boju kose i postala platinasta plavuša i time se pohvalila u pauzi promovisanja film Sjaj slobode 2. deo, u videu koji je postavila njena kolegenica Elizabeth Banks.

Izvor: Glamour.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.