Split-Ends-3

Nema boljeg osećaja od  onog kada imate novu frizuru – savršeno oblikovani krajevi i šik isfenirana kosa, umesto dosadne frizure sa ispucalim krajevima i oštećenim pramenovima sa kojima ste ušli u salon. Međutim, iako redovno perete i dubinski hidrirate svoju kosu, posle smo nekoliko nedelja korišćenja prese ili fena, oštećeni krajevi su gotovo izvesni. Upravo zbog toga smo pokušali da proverimo [tweetherder]koji su najbolji načini da sprečite uništenje kose[/tweetherder], a mnogi od njih su vam na dohvat ruke i već u vašoj kuhinji.

Split-Ends

Češće šišajte kosu

Umesto da odlažete posetu frizerskom salonu i čekate po nekoliko meseci između šišanja, uradite to svakih par nedelja, u zavisnosti od dužine vaše kose. Češće šišanje će smanjiti mogućnost da krajevi dlake ispucaju i da do toga dođe između dva odlaska u salon. Ako ne možete da odlazite tako često kod profesionalca, pokušajte sami, malim makazama da obavite skraćivanje krajeva.

Isprobajte kokosovo ulje

Ovo je još jedan odličan način za upotrebu kokosovog ulja. Nanesite ga na kosu, počevši od korena prema krajevima i ostavite da odstoji pola sata. Ovaj dubinski tretman za vašu kosu će vam pomoći da se rešite ispucalih krajeva, ali će takođe i hidrirati vaše vlasi.

***Ukoliko ste propustili: Sve prednosti kokosovog ulja

Nanesite maslinovo ulje na kosu

I maslinovo ulje ima široku primenu u kozmetici, naročito kod šampona i balzama, pa ga preporučujemo kao još jedan metod kojim možete ukloniti oštećene krajeve kose. Jednostavno, par kašika maslinovog ulja sipajte u dlan, protrljajte po kosi, obraćajući posebnu pažnju na krajeve dlake, ostavite da odstoji i kasnije isperite šamponom.

***Ukoliko ste propustili: Isprobajte: Maska sa kakaom za veći volumen i brži rast kose

Žumanac za zdravu dlaku

Za mrtve krajeve na dlakama možete koristiti i ono što obično doručkujete. Jednostavno ulupajte jedan žumanac, nanesite ga na kosu, ostavite da deluje 20 minuta, a zatim dobro isperite.

Češće dubinski hidrirajte kosu

Ako dodate vlažnost vašoj kosi češće, to vam može pomoći i da se rešite ispucalih krajeva. Zato primenjujte tretman dubinske hidratacije barem jednom nedeljno.

***Ukoliko ste propustili: Sve što niste znali o zdravlju kose!

Odmorite od peglanja i feniranja kose

Upotrebom aparata za kosu koji koriste toplotu za oblikovanje, uništavate ne samo krajeve, već i kvalitet cele dlake. Zato, ostavite ova pomagala po stranini na nekoliko nedelja, da bi vam se kosa koliko toliko oporavila od njihove konstantne uoptrebe, a to će dovesti i do manjeg pucanja vaših krajeva.

***Ukoliko ste propustili: Bez figara i oštećenja: Napravite savršene lokne uz pomoć trake za kosu!

Izvor: InStyle.com
3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.