Recept: Napravi sama domaći šampon za brži rast kose!

(foto: Favim)

Kosa je simbol ženstvenosti i lepote širom sveta, ali na žalost, usled učestalog tretiranja kosa počinje da se lomi i postaje suva, retka i oštećena.

Svi navedeni faktori, uz svakodnevni stres i promene u organizmu uzrokuju povećano opadanje kose.

Da bismo ublažili gubitak kose i doprineli njenoj lepoti preporučujemo vam ovaj šampon.

Posle nekoliko pranja kose primetićete prve rezultate, vaša kosa će manje opadati, biće jača, lepršavija a nakon mesec-dva redovne primene primetićete nove vlasi što doprinosi povećanju volumena.

Potrebni sastojci:

  • Šampon od koprive (običan litarski)
  • Pantenol 100 ml (vodeni rastvor)
  • Kapi od koprive 30 ml (jedna bočica)
  • AD kapi, 30 ml vodeni rastvor (jedna bočica)
  • Ricinus ulje 50ml
  • dve ampule vitamina B

Postupak: U 750 ml šampona od koprive, umešati celu bočicu pantenola 100 ml, celu bočicu koprivinih kapi 30ml, celu bočicu AD kapi i ricinusovo ulje.

 

Kopriva – ubrzava perifernu cirkulaciju i prokrvljenost kože glave na taj način ubrzavaju se metabolički procesi unutar epiderma. Samim tim ostali sastojci ovog šampona će se brže i kvalitetnije apsorbovati.

Pantenol – pantotenska kiselina (vitamin B5) deluje na očuvanje pravilne funkcije kože glave i stimulaciju njenih regeneratvnih procesa.

Ricinusovo ulje – Jača kutikulu vlasi. Bogato je vitaminom E i ricinoleinskom kiselinom. Vitamin E je značajan antioksidans i sprečava dejstvo slobodnih radikala i njihovih štetnih uticaja na kožu glave i koren dlake. Ricinus pored regenerativnih svojstava deluje antifugicido (uništava gljivice koje su odgovorne za pojavu peruti). Na kožu skalpa deluje zaštitno, umirujuće i zaceljujuće, dok svojom gustom i lepljivom konzistencijom uklanja izumrele ćelije kože glave sprečavajući ih da zapuše folikul dlake što bi uticalo na usporen rast kose.

AD kapi – vitamin A deluje na različite fiziloške funkcije u ljudskom organizmu, ono što je značajno za kosu je njegovo regenerativno dejstvo na skalp glave tj. diferencijacija epitelnog tkiva. Vitamin B kompleksa: Prehranjuju kosu i vraća čvrstoću dlake

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.