Razvij u sebi 5 osobina koje svi cene – a mogu da se nauče!

(foto: Thinkstock)
(foto: Thinkstock)

Sigurno svako od nas u svom životu ima barem jednu osobu koja uvek svojom pojavom promeni atmosferu u prostoriji nabolje i izmami nam osmeh kako god da smo raspoloženi. 

Nekad nemamo objašnjenje zašto se to dešava jer ta osoba možda i nije naš najbolji prijatelj.

Ako je verovati sajtu Inc.com evo koje osobine ta osoba sigurno poseduje, a koje možemo da razvijemo i u sebi kako bismo isti utisak ostavljali na druge.

  • Oni postavljaju pitanja, ali i saslušaju odgovore. Mnogi od nas pripuitaju osobu sa kojom razgovaraju nešto tek radi reda, ali ne sačekaju odgovor ili ga nevoljno saslušaju pre nego što se vrate na svoju priču.
  • Oni ne zaključuju prebrzo. Sigurno vam je poznat osećaj kada nešto podelite sa nekim i on vas odmah osudi, a da vam pritom ne da priliku da se opravdate ili morate ljutito da mu izložite svoju stranu priče. Iz istog razloga neke stvari ne možemo da ispričamo najboljim prijateljima, ali ćemo ih zato poveriti osoba o kojima je reč u ovom tekstu.
  • Njima ne treba pažnja. Svi mi volimo da smo ponekad u centru pažnje, ali osobe koje stalno iziskuju da se priča o njima su veoma naporne.
  • Oni su pouzdani. Ne zakazuju i ne otkazuju sastanke u poslednjem momentu, ne kasne pola sata… Ukoliko nešto obećaju to će i ispuniti. Osobe su na koje je lako osloniti se.
  • Oni su uvek nasmejani. To ne znači da oni glume osmeh nego su jednostavno vedrog duha. Možda će vam se natmureno požaliti na partnera, šefa ili život uopšte, ali će već nakon 5 minuta zbijati šale na taj račun.
Izvor: Kurir/Stil.rs
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.