Pretvorite svoju SPAVAĆU SOBU u pravi mali RAJ NA ZEMLJI

Mogućnosti su beskrajne. Pustite mašti na volju...
Mogućnosti su beskrajne. Pustite mašti na volju…

Ma koliko bio naporan radni dan često nas umiruje pomisao na topli, ušuškani krevet koji nas čeka kada dođemo kući. Kako u njemu provodimo trećinu svog dana zar nije bitno da ga učinimo što prijatnijim i udobnijim? Pred vama su neki saveti koji vam mogu pomoći u stvaranju što prijatnije atmosfere u spavaćoj sobi. Ono što je najvažnije je to da su ulaganja minimalna ili nikakva, a bićete zahvalni sebi na izdvojenom novcu i vremenu jer će se višestruko isplatiti.

Ukoliko je krevet na kom spavate neudoban, a vaša trenutna novčana sredstva vam ne dozvoljavaju da, pored svih drugih troškova, izdvojite i novac za novi ležaj (što nije mala investicija) poslužite se trikom junakinje iz dobro poznate bajke iz detinjstva. Baš kao i Princeza na zrnu graška naslažite nekoliko jorgana jedan na drugi, a tek onda preko njih stavite posteljinu. Osim udobnosti, jer vaša leđa neće dolaziti u direktnan kontakt sa daskama kreveta, biće vam mnogo toplije kad se u toku jesenjeg ili zimskog dana uvučete među čaršave.

Leti, sa druge strane, tu toplinu možete neutralisati svilenim čaršavima ili prekrivačima napravljenim od bilo kog glatkog materijala koji će vas rashladiti na visokim temperaturama. A koliko je ugodno zaspati na jednom takvom materijalu na to je suvišno trošiti reči.

krevet krzno 1

Ako, pak, čeznete za holivudskim glamurom i to možete u svom skromnom domu oživeti uz pomoć jednog prostog trika. Kupite prekrivač od veštačkog krzna i osećajte se kao Marilyn Monroe kada legnete na njega ili jednostavno samo položite svoje noge. Pravo krzno, naravno, ne dolazi u obzir jer ne želite bilo šta što je bilo živo tamo gde spavate, zar ne?

Ako vam se ova ideja o krznu čini preteranom, onda isti taj prekrivač, ili neki manji tepih od sličnog materijala, možete postaviti odmah pored kreveta. Neka to bude prva stvar na koju ćete spustiti stopala i tako zadovoljni produžiti u svoj dan kao da hodate po oblacima.

***Ukoliko ste propustili: 3 praktična saveta kako da olakšaš san i izgubiš kilograme

krevet krzno

Neka se na vašem noćnom stočiću nađe lampa. Ona, kao i svi dosadašnji saveti, pored estetske ima i mnogostruku praktičnu primenu. Moći ćete duže da čitate noću, a kada vam se prispava ne morate da napuštate udobnost svog toplog kreveta kako biste ugasili svetlo. Dovoljno je da pružite ruku i pritisnete prekidač.

Lampe se danas mogu pronaći u svim bojama i veličinama, a uz malo mašte možete i sami dati lični pečat ovom praktičnom ukrasu.

krevet lampa vuneni jastuci

Jastuci. Jastuci. Jastuci. Njih nikad dosta. Budite hrabri da eksperimentišete. Nabavite 5-6 jastučića različitih boja i oživite svoju sobu. Kada vam oni dosade pronađite neke druge nijanse i presvucite ih. Učinak će biti jednak kao da ste promenili sav nameštaj u prostoriji. Uostalom, jako su udobni i korisni. Trenutno su pravi hit vuneni jastuci, koje, takođe, možete kupiti ili isplesti po svojoj želji.

***Ukoliko ste propustili: Kombinacije boja za idealan san

Poslednji savet je nešto ekstravagantniji i namenjen je za prave sanjalice i romantike. Napravite sami svoj baldahin tako što ćete zavesu ili neku drugu prozirnu tkaninu pričvrstiti za zid ili nešto od obližnjeg nameštaja. Kao specijalni dodatak možete upotrebiti sijalice slične onim novogodišnjim i tako zaspati sa bajkom u sobi i probuditi se kao prava princeza.

Krevet baldahin svecice sijalice

I, za kraj, jedan savet koji se ne tiče enterijera nego vaših navika. Svakog jutra namestite krevet. Nemojte ga ostavljati neraspremljenim. Pre svega, stručnjaci savetuju da dan počnemo nekom mehaničkom radnjom koja neće preopteretiti naš mozak, ali će ga razbuditi i učiniti spremnijim da se uhvati u koštac sa mnogo većim i kompleksnijim problemima. Uostalom, bićete zahvalni sebi kada vas dočeka raspremljen krevet kada dođete umorni kući, a naročito ako se vratite sa nekim posebnim. Ne želite da ostavite utisak aljkave i neuredne osobe, zar ne? Ostavite utisak uredne, nasmejane, romantične sanjalice.

Izvor: Buzzfeed.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.