Savršen stomak za samo nedelju dana (foto: healthyceleb.com)
Savršen stomak za samo nedelju dana (foto: healthyceleb.com)

Ako želite da za samo sedam dana dobijete ravan stomak i smanjite obim struka, ove namirnice morate odmah izbaciti iz svog jelovnika.

One ne samo da ne pomažu kod topljenja mastnoća, već doprinose da se štetne masti talože u telu.

Uz ove savete i obaveznu konzumaciju velike količine vode tokom dana, brzo ćete skinuti višak kilograma i nagomilane naslage na stomaku.

1. Izbegavajte so

Zbog konzumacije velike količine slane hrane, u telu se zadržava višak vode. Zato izbegavajte so i hranu sa puno natrijuma.

2. Izbacite ugljene hidrate

Zaboravite na testeninu i hleb jer to su namirnice koje ne smete da jedete ako želite da izgubite višak masnih naslaga na stomaku. Okrenite se hrani koja je bogata proteinima.

3. Smanjite unos mleka

Ako dnevno pijete više od pola litra bi mogao da bude jedan od razloga zašto stalno osećate nadutost i imate gasove. Smanjite unos mleka i umesto njega popijte jogurt ili pojedite nekoliko kriški tvrdog sira.

4. Zaboravite na ljute začine

Jako začinjena hrana uzrokuje pojačano lučenje kiselina u želucu i izaziva iritaciju, što vam nikako neće pomoći kod gubitka masnih naslaga. Birajte sveže začine koji imaju blaži ukus.

5. Odreknite se kafe, alkohola, prerađene hrane i šećera

Ove namirnice ne smeju da budu deo vaše ishrane tokom ove dijete, jer ne pomažu kod topljenja masnoća već potenciraju njihovo nakupljanje i zadržavanje u telu. Zato je nabolje jesti sveže namirnice i piti jedino vodu.

6. Odaberite pravo voće

Iako su  veoma drave voćke, izbegavajte jabuke ili kruške jer u sebi imaju više fruktoze, pa ih želudac teže vari. Jedite citruse i bobičasto voće.

Izvor: Stil.kurir.rs
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.