spavanje
(foto: Favim)

Osim što su brojna istraživanja ukazala na to da vam kvalitetan san može pomoći pri mršavljenju, nedavno je otkriveno i da određene stvari koje radimo pre spavanja imaju uticaj na brzinu gubljenja kilograma.

Joga

Možda vam se joga ne čini kao sport koji pomaže u mršavljenju, ali će vam ona pomoći da se potpuno opustite, ali i da brže zaspite.

Mlečni proizvodi

Konzumiranje mlečnih proizvoda pre spavanja pomoći će vam da izbegnete osećaj gladi tokom noći, što znači da su manje šanse da ćete se probuditi i potražiti neki noćni zalogaj. Osim toga, mlečni proizvodi pomažu pri izgradnji mišićnog tkiva tokom sna, a jačanje mišića je najbolji način da se pokrene i ubrza metabolizam.

Ugasite svetlo

Pojedina istraživanja su pokazala da osobe koje spavaju u zatamnjenim prostorijama imaju za 21% manju sklonost ka “gomilanju” masnih naslaga od onih koji spavaju uz upaljeno svetlo.

Smanjite grejanje

Osim što će vam niža sobna temperatura omogućiti bolji san, spavanje u hladnijoj sobi ubrzava metabolizam jer telo na niskim temperaturama proizvodi zdrave maste koje podstiču brže sagorevanje kalorija.

Izvor: Kolektiv
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.