Prva pomoć: Kako preživeti RASKID?

raskid

Raskid veze je nešto sa čime se svako od nas neminovno susreće više puta u životu. Nažalost.

Neki raskidi su laki, neki i ne baš. Nije lako ostaviti nekoga, a kamoli biti onaj koji je ostavljen. Ali, moramo da se nosimo sa tim jer život ide dalje.

Ipak, ukoliko se trenutno nalaziš u onoj fazi kada osoba koju voliš ne želi više da bude deo tvog života, evo nekih stvari na koje bi trebalo da obratiš pažnju i misli kojih bi trebalo da se kloniš.

  • Ne, to nije samo faza u vašoj vezi. Možda i jeste, ko zna, ali nemoj slepo da se držiš toga. Pokušaj da shvatiš njegove razloge zbog kojih je otišao. Ako ti se učine besmislenim, zapitaj se da li je dobro što je otišao zbog nečeg tako nebitnog. Šta bi tek bilo da su naišle krupnije stvari, kojih je u životu, nažalost, napretek.
  • U redu je plakati. Isplači sve svoje suze jer one blokiraju osmehe koji tek treba da dođu. Ali nemoj da ti to postane hobi. Jako je lako uljuljkati se u samosažaljenje, a iz tog začaranog kruga je jako teško izaći.
  • Nemoj da propuštaš ništa u životu, sedeći kod kuće i čekajući da te on pozove. Gledanje u telefon i iščekivanje poziva neće ti doneti ništa dobro. Izađi sa drugaricama. Pogledaj film u bioskopu. Prošetaj delom grada kojim nisi nikad dosad. Uradi nešto što si oduvek želela, ali za šta si nalazila izgovor da nemaš vremena. Nemoj da ti život stane. Ako on odluči da se vrati (a ti to budeš i dalje želela), neka pronađe bolju verziju tebe, a ne osobu koja nije izlazila iz kuće danima. On treba da bude tvoj oslonac u životu i neko sa kime ćeš lakše podneti neke stvari i doživeti one lepe, ali on ne treba da bude ceo tvoj život. A ako te je tako lako pustio da odeš, zapitaj se koliko je vredeo da bude deo tvoje svakodnevnice.
  • Ne, nije tačno da nećeš naći nekog novog. Hoćeš. On nije jedini i ti to znaš. Nemoj da gubiš samopozdanje samo zato što neko nije umeo da se nosi sa svim onim što ti jesi. To je njegov gubitak, a ne tvoj.
  • Ne, nisu svi muškarci isti. Nisu svi svinje. Svet je prepun divnih ljudi, samo je pitanje koliko si ti spremna da im daš priliku.
Izvor: Index.hr
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.