Naizgled savršen odmor delo je fotošopa ove mlade devojke (foto: Vimeo)
Naizgled savršen odmor delo je fotošopa ove mlade devojke (foto: Vimeo)

Grafička dizajnerka Zilla van den Born provela je dosta vremena planirajući svoj dugoočekivani odmor, ali dok su ostali razmišljali šta da spakuju, koja mesta da posete i koje su to nabolje lokacije za provod, ona je rešila da svoje fotografije – fotošopira.

(foto: Vimeo)
(foto: Vimeo)

Iako su je roditelji uredno odvezli i ostavili na aerodromu misleći da ide na petonedeljni odmor po jugoistočnoj Aziji, ona se vratila u Amsterdam kako bi bila sa dečkom. Ali to njeni prijatelji i porodica nisu mogli ni da pretpostave gledajući fotografije na njenim društvenim mrežama.

(foto: Vimeo)
(foto: Vimeo)

Zapravo, videli su je kako uživa u kristalno plavim lagunama, odmara se na egzotičnim plažama i posećuje lokalne hramove. Ukupno 42 dana provedena na jednom od najživopisnijih predela na svetu. Sve je delovalo zaista savršeno, kao da se provodi na odmoru iz snova.

A ipak, sve je bila varka.

Svaka fotografija koju je Zilla postavila i podelila sa prijateljima je u potpunosti fotošopirana. Nikada nije obišla nijedno od mesta na kojima nasmejana pozira, nije se ukrcala ni na avion niti uživala na suncem okupanim plažama. Bio je to odmor kompletno režiran sa  njenog laptopa.

(foto: Vimeo)
(foto: Vimeo)

“To sam uradila kako bih pokazala ljudima kako mi možemo da filtriramo i manipulišemo ono što prikazujemo na društvenim mrežama – kreiramo idelani onlajn svet koji nema veze sa stvarnošću. Svi znaju da se fotografije modela obrađuju, ali često zanemarujemo činjenicu da je obrađena stvarnost veoma prisutna u našim životima”, rekla je ova mlada dizajenrka.

Kako bi se vi osećali kada bi saznali da vas je prijateljica ovako svesno prevarila? Impresionirano? Ili iznervirano? Treba li čestitati Zilli na ovakvom poduhvatu ili je kritikovati zbog toga što je prevarila svoje najbliže?

Izvor: Sobadsogood.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.