Pre 5 godina je proglašena za najlepšu ženu na svetu – danas izgleda ovako

(foto: r8lst)

Pitanje lepote je skoro uvek subjektivno i baš zato i dan danas koristimo dobro poznatu izreku “lepota je u očima posmatrača”, kada o njoj govorimo.

Ipak, britanski istraživači su 2012. godine pokušali da odrede pojam lepote, zbog čega su organizovali posebno takmičenje. Iz grupe 8.000 prijavljenih, koji nikada nisu imali kozmetičke zahvate i koji ne nose šminku, izabrali su tada 18-godišnju Florence Colgate i dali joj titulu “najlepšeg lica”.

(foto: RealRealCool)

Prilikom odabira najlepšeg lica, Florencina lepota nije bila podložna subjektivnom mišljenju. Njena lepota je matematički dokazana i izmerena – čime je utvrđeno da su njene proporcije najbliže savršenstvu. Na savršenom licu bi razmak između zenica trebalo da iznosi 46 posto celokupne širine lica dok je kod nje ta udaljenost 44 posto. Na savršenom bi licu udaljenost od očiju do usta trebalo da bude 1/3 dužine lica. Ta udaljenost kod Florence iznosi 32.8 posto.

Uz sve navedeno, njeno lice poseduje i klasične znakove lepote: velike oči, naglašene jagodične kosti i mekane usne, piše SF Globe.

Evo kako ova svetloputa lepotica izgleda danas:

(foto: Instagram/Florence Colgate)
(foto: Instagram/Florence Colgate)
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.