Da nestanu pore: Pravilno nanošenje pudera za savršen ten

lep ten
Svaka žena želi savršen ten (foto: tommerton2010/Flickr.com)
[tweetherder]Prirodno savršen, blistav, ujednačen i sofisticiran ten kože lica postoji samo u reklamama.[/tweetherder] S obzirom da savremeno doba teži svakakvim usavršavanjima ljudskog tela, tako postoji mnoštvo preparata koji su tu da zamaskiraju nepravilnosti, kako bi izgledali idealno. Proširene pore i osetljiva, problematična T zona su sasvim normalne i prirodne kod većine ljudi, međutim, to se može ispraviti adekvatnim puderom i aplikatorom.

Prvo malo o porama

Pore su tu da naruše vašu teksturu lica i nastaju usled pojačanog lučenja sebuma (najčešće i najviše u T zoni). Genetska predispozicija za nesavršenost kože ima značajnu ulogu, pa tako nemojte očekivati glatko i čisto lice ukoliko vaši roditelji imaju problematičnu kožu.

Pore su sastavni, normalni, prirodni deo zdrave funkcije kože i apsurdno je ukoliko mislite da ih možete potpuno ukloniti.

Kako nastaju proširene pore?

Problem nastaje kad se poremeti normalna funkcija naše kože, odnosno kad sebum ne može izaći iz pore, pa je tako konstantno širi i čini je pogodnom za razvoj bakterija koje su kasnije uzroci akni. Jednom rastegnuta pora ne može se više nikada vratiti na originalnu veličinu, pa je pravilno čišćenje kože od apsolutne važnosti. Međutim, kožu nikada ne možete potpuno očistiti, pa tako nemojte biti preagresivni prema njoj, jer previše pranja i trljanja može narušiti njenu prirodnu hidrolipidnu barijeru i tako može doći do dugoročnih i hroničnih problema. Povoljno je da redovno čistite lice i pazite da koža bude adekvatno hidrirana.

Kako ih zamaskirati?

YouTube make-up savetnik, Wayne Goss pokazuje savršeni trik kojim možete zamaskirati proširene pore i tako će koža izgledati zategnutije, mlađe i čistije.

1. Pripremite kožu za nanošenje pudera

2. Potrebna vam je četka za nanošenje pudera, koja ima kupast oblik i dovoljno je mekana – ukoliko kostitite grublju četku ona može oštetiti već suvu i dehidriranu kožu.

3. Malim kružnim pokretima, četkicom, umasirajte puder u pore – ukoliko lice šminkate linearanim pokretima, puder će se skupljati oko same pore i tako će pora doći do izražaja, umesto da postane nevidljiva.

4. Nakon nanošenja tečnog pudera, ten može biti savršeniji, ukoliko nanesete i puder u prahu jastučićima, ali nežnim pritiskom i tapkanjem, nikako povlačenjem aplikatora po licu.

Pogledajte video i zaključite sami koliko je pravilno nanošenje pudera važno:

 

Izvor: fashion.hr

 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.