beogradski-festival-slatkisa-3

Ovog vikenda na platou ispred Delta City-ja je održan prvi Beogradski festival slatkiša, poslastica i sokova “I LOVE MY CANDY”, pod pokroviteljstvom kompanije Dijamant.

Festival su podržali i svetski majstori iz sveta poslastičarstva kao što su Martin Šifers i potpredsednik Svetskog udruženja master šefova Geri Filbi.

 

Martin-Sifers--Geri-Filbi

Budući da su ovo carstvo hedonizma činile raskošne poslastičarske kreacije, vazdušasti patišpanji i penasti ukusni kremovi, počasni sastojci svih poslastica koje su se pripremale na festivalu su bili Dijamant stoni margarini.

Festival je osim edukativnog imao i takmičarski karakter. Svoje snage u pripremi deserta odmeravali su najelitniji hoteli, restorani i individualni poslastičari, a kompanija Dijamant je svojim paketima proizvoda i poslastičarskom uniformom nagradila najbolje.

U takmičenju hotela i restorana u poslastičarstvu, prvo mesto je zauzep Radisson Blu, drugo Tulip Inn i treće restoran Grafičar.

Pakleni kuvar Jovica Jovičić, srpski gastronom svetskog glasa i osvajač mnogih zlatnih medalja je održao Master Class na kome je otkrio recepture i tajne trikove za savršene poslastice.

Dijamant je u saradnji sa organizatorom manifestacije za najmlađe posetioce festivala organizovao pozorišne predstave i različite zanimljive aktivacije koje su im upotpunile i obogatile ove nezaboravno slatko iskustvo.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.