Najskuplji stan Bruklin

Fascinantni trosobni penthaus koji gleda na Bruklin Bridž i Njujoršku luku, na listi je najskupljih stanova u Bruklinuprocenjen je na 25 miliona američkih dolara. Nalazi se na jednoj od najviših zgrada, u naselju Dambo poznato po popločanoj kaldrimi. Naselje je nastalo 80-ih godina, dok je sama zgrada rađena po porudžbini samog osnivača ovog naselja, Dejvida Valentasa.

Zgrada je prvobitno bila fabrika kartonskih kutija, a danas predstavlja jedan od ostataka industrijske prošlosti Njujorka. Valentas je preimenovao fabriku u ClockTower Building i pretvorio je prvo u kancelarije za Njujorkško Odeljenje za radnike, a onda, 1998. godine u 124 stana za prodaju.

Činjenice o ClockTower Building penthaus

  • Procenjen na 25 miliona američkih dolara
  • Prvi sprat se prostire na 278 kvadratnih metara sa skoro 5 metara visokim plafonom
  • Na svakom zidu se nalazi veliki funkcionalni sat veličine 4 m
  • Do vrha zgrade se može doći liftom sa staklenim zidovima i stepeništem koje se nalazi na sredini hodnika
  • Na drugom spratu koji se prostire na 213 kvadratnih metara se nalaze tri spavaće sobe
  • Na trećem spratu je potkrovlje veliko 91 kvadratni metar, sa 4.5 m visokim plafonom

Najveću dostignutu cenu do sad je držala kuća u Bruklinu, koja je prodata za 11 miliona američkih dolara, 2006. godine u Gravesendu. Najveća cena koju je dostigao stan je 7 miliona američkih dolara, na 14. spratu ClockTower zgrade. Taj apartman je sada procenjen na 8.5 miliona američkih dolara.

Najskuplji stan Bruklin1 Najskuplji stan Bruklin2 Najskuplji stan Bruklin3 Najskuplji stan Bruklin4 Najskuplji stan Bruklin5 Najskuplji stan Bruklin6 Najskuplji stan Bruklin7 Najskuplji stan Bruklin8 Najskuplji stan Bruklin9

 

Izvor: mojenterijer

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.