Mali trikovi koji će vaše trepavice učiniti božanstvenim (foto: Stylecaster)
Mali trikovi koji će vaše trepavice učiniti božanstvenim (foto: Stylecaster)

Božanstvene trepavice: svaka žena na svetu ih želi i na mnogo toga smo spremne da bi ih imale. Ali ne morate uvek stavljati veštačke da bi dobili neverovatan volumen, dužinu i izvijenost kakvu možete postići same, u svom kupatilu. Ovo je [tweetherder]7 brilijantnih trikova kako da imate trepavice o kojima ste oduvek maštale![/tweetherder]

1. Za punoću koristite senku

Do sada ste verovatno čule za savet da nanošenje bebi pudera na trepavice između stavljanja maskare povećava njihov volumen. Međutim, beli puder ispod sloja crne maskare se i te kako primećuje, pa možete izgledati kao da ste upali licem nadole u tanjir pun krofni. Zato preskočite ovo i umesto pudera koristite mat senku u prahu u istoj nijansi kao i maskara i nanesite je između dva sloja. Vaše trepavice će izgledati gušće, bez čudnih, belih tragova na njima.

2. Pomešajte dve nijanse

Bez obzira na vaš ten, boja trepavica nikada nije ujednačena od korena do vrha; kreće se od tamnije ka svetlijoj. Tako da ako želite prirodniji izgled, debeo sloj crne maskare nije ono što vam treba na trepavicama. Umesto toga pokušajte da spojite dve nijanse maskare. Počnite sa slojem crne koji ćete naneti samo pri korenu i za to koristite maskaru sa uskom četkicom i nanesite je što bliže možete početku trepavica. Nastavite slojem braon maskare, koji ćete naneti do vrha. Ovo stvara iluziju prelamanja boja, koja vam daje mnogo prirodniji izgled..

3. Zagrejte uvijač

Umesto da zagrevate ceo uvijač fenom, stavite ga na pet sekundi u čašu vruće vode, osušite i zatim njime uvijte trepavice. U vodi će se metal ravnomernije zagrejati, a i nećete slučajno izgoreti prste.

4. Stavite prajmer na trepavice pre njihovog uvijanja

Jedno od najvažnijih pravila lepote je: Nikada nemojte uvijati trepavice posle nanošenja maskare, osim ako ne želite da vam se trepavice polome. Ali nanošenje prajmera za trepavice pre uvijanja je sasvim druga stvar. Prajmer je manje krut od maskare pa se neće lepiti za uvijač i uzrokovati slamanje ili čupanje trepavice. Uz to im daje i dodatnu snagu kako bi ostale izvijene tokom celog dana. Međutim, ako koristite prajmer pre uvijanja, nemojte ni slučajno uvijač zagrevati, jer će se tada trepavice saviti pod uglom od 90 stepeni, a to zaista ne želite.

5. Slojevito nanošenje

Svi volimo vodootpornu maskaru, ali je ona tako teška za skidanje. Čini nam se da pokidamo desetine trepavica dok je uveče skinemo. Kako bi vam bilo lakše da je uklonite, a da pri tom zadržite sve trepavice, savetujemo da nanesete običnu maskaru, a na kraju preko nje stavite jedan sloj vodootporne. Najbolje od oba sveta, a bez puno muke oko skidanja kasnije.

6. U sasušenu maskaru dodajte sredstvo za uklanjanje šminke

Ukoliko vam se maskara sasušila pre vremena, vratite je u život tako što ćete u nju dodati dve do tri kapi sredstava za uklanjanje šminke na bazi alkohola. To će razvodniti njen sadržaj, i nesmetano ćete moći i dalje da je koristite dok je ne potrošite. Ali ni po koju cenu nemojte dodati sredstvo koje sadrži ulje u sebi, jer će uništiti maskaru i učiniti vaše trepavice masnim.

7. Četkicu maskare čistite sredsvom za sočiva

Za nimalo prijatne grudvice na trepavicama često su krivi sasušeni delovi maskare na četkici. Umesto da kupujete novu, četkicu vaše maskare možete očistiti papirnim ubrusom nakvašenim sredstvom za kontaktna sočiva. Ovo će ukloniti neželjene komadiće na njoj, ali i rehidrirati dlačice, tako da ćete ubuduće lakše nanositi maskaru na trepavice.

Izvor: Stylecaster.com
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.