kosa-pegla

Savršeno ravna i sjajna kosa je ideal gotovo svih žena, a mnoge ovaj look postižu uz pomoć – pegle za kosu.

Iako sam postupak ravnanja kose nije preterano komplikovan, postoji nekoliko grešaka koje ženo često prave, a koje čine da kosa vremenom izgubi na kvalitetu.

Predstavljamo vam šest najčešćih grešaka koje žene prave prilikom ispravljanja kose peglom:

Ne koristite sredstvo za zaštitu kose od toplote

Pre svakog peglanja na kosu obavezno nanesite preparat za zaštitu od toplote kako biste sprečili prekomerne gubljenje vlage iz vlasi.

Uvek koristite najvišu temperaturu

Većina današnjih modela pegli za kosu ima opciju za podešavanja temperature. Previsoka temperatura može vremenom jako oštetiti vašu kosu. S druge strane, ako koristite previše nisku temperaturu, jedan pramen ćete više puta morati da prepeglavate što takođe može ima jako negativan uticaj na zdravlje vaše kose. Preporučena temperatura za peglanje kose je 200°C.

giphy

Peglate vlažnu kosu

Poželjeno je da kosa pre peglanja bude savšreno suva kako bi se lakše izravnala i oblikovala, ali i kako bi se izbeglo dodatno oštećivanje vlasi.

Peglate široke pramenove kose

Ako peglate preširoke pramenova, toplota se neće pravilno raspoređivati što će rezultirati potrebom za dodatnim “prepeglavanjem” kojim ćete još više isušiti kosu.

Ne čistite peglu za kosu

Većina žena gotovo nikada ne čisti svoju peglu za kosu – a trebalo bi! Kada je pegla isključena i potpuno hladna, vlažnom krpom istljajte ploče sve dok ne skinete svu prljavštinu.

Ignorišete njene druge potencijale

Pegla za kosu se može koristiti i za peglanje stvaro kao što su šavovi, kragne, vrpca i trake.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.