Pad sa neba: Zastrašujuće realistična skulptura palog anđela

fallen-angel-sculpture-4

Umetnici iz Pekinga, Sun Yuan i Peng Yu, poznati su po stvaranju umetničkih instalacija koristeći prave leševe ili ljudsko tkivo. Iako njihova najnovija kreacija ne uključuje te jezive delove, toliko je realistična i uznemirujuća, da bi mnogi rekli da je u pitanju pravi, ljudski leš.

fallen-angel-sculpture-5

Realistična skulptura u prirodnoj veličini, nazvana Anđeo, opisuje palog anđela u formi stare žene, na čijim krilima nema perja, koja, okrenuta licem nadole, možda spava ili je mrtva. Napravljena je od silikonskog gela, fiberglasa, nerđajućeg čelika i pletene mreže.

fallen-angel-sculpture-6

Izjave umetnika na njihovoj veb stranici kriptički otkrivaju da je svrha projekta bila da se istakne napetost i prelazak između natprirodnog i ovozemaljskog. Anđeo, kao uzvišeno biće, je postao nemoćan, nesposoban da nastavi Božju volju i pomogne onima koji u njegovo postojanje veruju.

fallen-angel-sculpture9

Prema biblijskom predanju, Kerubini i Serafimi su jedine vrste anđela koji imaju krila. Jevreji ih opisuju jednostavno, kao duhovna bića, zato sa se može reći da samo neke vrste anđela imaju krila.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.