Ovu frizuru pravite svaki dan – a ona vam uništava kosu!

Pustite malo kosu da "diše"... (foto: Pixabay.com)
Pustite malo kosu da “diše”… (foto: Pixabay.com)

Punđe su postale vrlo aktuelne u poslednjih nekoliko godina, pa su se tako od frizure za svečane događaje pretvorile u način vezivanja kose koji je prihvatljiv i u manje formalnim prilikama, a sve češće ih možemo videti i na pripadnicima jačeg pola.

Međutim, ovaj trend može veoma nepogodno uticati na vašu kosu, odnosno na kvalitet i izdržljivost dlake, koja se svakodnevnim vezivanjem polako istanjuje i gubi na volumenu.

Naravno da vam se ništa neće desiti ukoliko s vremena na vreme vežete kosu u punđu, ali višemesečno zatezanje kose i pričvršćivanje šnalama i ukosnicama će definitivno ostaviti traga, bilo da je u pitanju proređivanje ili potpuno opadanje delova kose. Ovome su naročito podložni muškarci koji, po prirodi stvari, imaju većih problema sa ćelavljenjem od žena.

Ukoliko već nosite punđe onda se potrudite da gumice za kosu budu mekane i obložene, kao i da ne zatežete kosu previše. Osim toga, koliko god vam dobro stajala ova frizura nemojte je nositi svaki dan i nikako nemojte noću da zaspite sa njom na glavi.

Izvor: Web-tribune.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.