američka lepota

Fotografkinja Carey Fruth veruje da, suprotno uvreženom mišljenju, američka lepota dolazi u svim oblicima, veličinama i bojama – a to je i dokazala svojom kolekcijom fotografija pod nazivom American Beauty.

Ova kolekcija sadrži 14 fotografija nagih žena koje poziraju na krevetu prekrivenom laticama jorgovana.

Fruthova je u intervjuu za The Huffington Post izjavila da je inspiraciju za svoj novi projekat pronašla u čuvenoj sceni kultnog filma American Beauty, u kojoj muškarac srednjih godina mašta o drugarici svoje ćerke tinejdžerke i zamišlja je kako leži naga na krevetu prekrivenom laticama crvenih ruža. Ova scena odražava mušku fanataziju u kojoj je žena potpuno nemoćna i ima samo jedno “svojstvo” – seksualnog objekta.

american-beauty-original
Čuvena scena iz kultnog filma American Beauty

Devojka koja je glumila u ovoj sceni postala je “slika i prilika” američkog ideala lepote – plavokosa devojka koja ja atraktivna, mršava i bleda.

“Mediji nas svakodnevno zatrpavaju fotografijama jednog istog tipa žena”, tvrdi Fruthova, “Ali, većina žena u Americi ne izgleda tako. Amerika je prepuna najrazličitijih žena, koje su željne prihvatanja i odobravanja – a zašto i ne bi bile?”

Carey tvrdi da je ovaj projekat pokrenula kako bi omogućila svim ženama da se osećaju dobro u svojoj koži – bez obzira na konfekcijsku veličinu, boju kože ili godine starosti.

Pogledajte ovu fantastičnu kolekciju fotografija koje slave žensku lepotu!

američka lepota-9 američka lepota-10 američka lepota-11 američka lepota-12 američka lepota-13 američka lepota-1 američka lepota-2 američka lepota-3 američka lepota-4 američka lepota-5 američka lepota-6 američka lepota-7 američka lepota-8 američka lepota-14

Foto: huffingtonpost.com, psihobrlog.com
Izvor: huffingtonpost.com
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.