Prahlad Jani

Vest o  Prahladu Janiju, čoveku koji nije ništa jeo niti pio u proteklih 75 godina, je odjeknula Indijom nakon što je grupa stručnjaka odlučio da ispita ovu lokalnu legendu.

Iako je tim sačinjen od 30 specijalista prilično skeptično pristupio ovom zadatku već nakon nekoliko dana su počeli sve pomnije da posmatraju ovog čoveka koji je zagazio u 9. deceniju života.

Kako su se uverili da za 15 dana, koliko je bio pod neprekidnim video nadzorom, nijedanput nije uzeo ni komadić hrane ili kap bilo kakve tečnosti počeli su da posmatraju stvari iz drugačijeg ugla.

Prahlad Jani 1

Na konferenciji za novinare su izneli zaključak da je u pitanju nadljudski visok nivo meditacije i joge koji je doveo i do biološke transformacije.

Sam Jani, sa druge strane, ima drugačiju verziju događaja.

“Kada sam imao 7 godina sreo sam tri boginje koje su mi zapovedile da ih pratim. Zvale su se Ma Kali, Ma Lakshmi i Ma Saraswati. Prihvatio sam njihov zahtev i napustio roditeljski dom, ali sam ih upitao za hranu. Tada je svaka od njih stavila prst na moje usne i izgovorile su:’Od danas više nikada nećeš morati da brineš za hranu’. Od tog dana više nisam jeo i pio”, tvrdi Prahlad.

Pogledajte kratku reportažu o ovom fenomenu.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.