depression-self-portraits-16

Svi se drugačije bore sa jednom od najvećih bolesti savremenog društva – depresijom. Edward Honaker je snagu pronašao u fotografijisanju autoportreta. Njegovi snimci su depresiju pretvorili u nešto što je vidljivo i što će se, možda, bolje razumeti.

***Ukoliko ste propustili: Depresija: Pravo lice ovog psihičkog poremećaja

Ovom 21-ogodišnjem fotografu je dijagnostifikovana depresija pre dve godine. “Znao sam samo da sam postao loš u stvarima u kojima se ranije bio dobar, a nisam znao zašto”, kaže on. “Vaš um određuje ko ste ustvari i ako on ne funcioniše kako treba, onda je to zastrašujuće.”

“Veoma je teško da išta osetite i imate bilo kakve emocije kada ste depresivni, ali mislim da dobra umetnost definitivno dotiče ljude”, kaže ovaj mladi umetnik na kraju.

depression-self-portraits-1 depression-self-portraits-2 depression-self-portraits-3 depression-self-portraits-4 depression-self-portraits-5 depression-self-portraits-6 depression-self-portraits-7 depression-self-portraits-8 depression-self-portraits-9 depression-self-portraits-10 depression-self-portraits-11 depression-self-portraits-12 depression-self-portraits-13 depression-self-portraits-14

Izvor: Boredpanda.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.