Snovi o trudnoći predstavljaju uobičajenu pojavu, naročito kod mladih žena. Mnoge devojke se opterećuju traženjem skrivenih poruka koje im podsvest šalje u toku noći. Da dublje značenje ovakvih snova postoji, tvrde i analitičari snova.

“Ponekad su snovi o trudnoći znak da se plašite otkucaja biološkog sata ili su posledica trudnoće u stvarnosti. U većini slučajeva, sanjati da ste u drugom stanju znači da ste spremni za napredak ili da se dešavaju pozitivne promene u vašem životu”, navodi Lori Lovenbergprofesionalna analitičarka snova i autorka knjige Dream on It, Unlock Your Dreams Change Your Life.

Ako sanjate trudnoći, a ne planirate decu u skorije vreme, razlog može biti strah od trudnoće. Prema rečima analitičarke, razloga za brigu nema, osim ako praktikujete nezaštićene seksualne odnose.

Traženje značenja u snovima, zahteva analiziranje simbola, a trudnoća označava promenu, rađanje i novinu. Ako niste trudni i ne pokušavate da zatrudnite, verovatno vas očekuju promene na ličnom planu. To može da označava svašta: od diplome, novog posla pa do započinjanja nove ljubavne veze.

A šta znače snovi o trudnoći za buduće mame?

  1. Prvo tromesečje – Žene na samom početku trudnoće često sanjaju ribe i ostala vodena stvorenja. Prema rečima Lovenbergovetakvi snovi se odnose na stanje embriona. Nije retkost da buduće majke sanjaju prizore sa bogatom vegetacijom, s obzirom da to simboliše plodnost. Ako sanjate svoju majku u pozitivnom smislu, to predstavlja poistovećivanje sa ulogom majke i nadu da će sve proći kako treba. Ako sanjate svoju majku u negativnom svetlu, to može da znači da se plašite majčinstva ili ste anksiozni u vezi sa tekućom trudnoćom.
  2. Drugo tromesečje – Period kada su učestali snovi o medvedićima ili kučićima, što simboliše stadijum fetusa. Ponekad žene sanjaju da imaju providan stomak što označava nestrpljenje. Snovi o seksu su takođe prisutni, jer hormoni žene luduju u ovom periodu.
  3. Treće tromesečje – Snovi o tome kako ste zaboravili bebu označavaju napetost koju osećate zbog velike odgovornosti koja vas očekuje. Buduće mame sanjaju porođaj, kao i rađanje dece sa zubima ili koja govore, što simboliše trudničinu želju da komunicira sa svojom bebom. Snovi o smrti se često javljaju, ali neka vas to ne plaši, jer oni označavaju značajne promene koje predstoje budućim roditeljima.

Snovi su sjajan način da saznate šta se dešava u vašoj podsvesti. Ipak, nemojte ih shvatati previše ozbiljno.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.