Otkrivamo: Koji OBLIK OBRVA odgovara tvom licu?

(foto: Instagram)
(foto: Instagram)

Ukoliko uzmeš u ruke bilo koji od modnih časopisa, primetićeš da većina manekenki ima izrazito naglašene obrve, što je sušta suprotnost proteklim decenijama kada su u trendu bile kao linija tanke obrve. 

Ipak, ne treba svaki trend pošto-poto pratiti, pa tako ni ovaj. Možda to vašem obliku i položaju očiju prosto ne odgovara. Upravo sada smo vam naveli dva osnovna parametra koja su ključna kada je u pitanju izbor načina na koji ćemo oblikovati obrve.

  • Sitne oči – Malo lice sa sitnim približenim očima zahteva delikatniji oblik obrva. Trebalo bi da budu tanke i imati blagi luk. Ne radite ništa ekstremno sa njima.
  • Razmaknute oči – Ako je razmak između očiju veliki, olovkom docrtajte prednji deo obrva i na taj način ih približite jednu drugoj. Tako će oči izgledati bliže.
  • Tužne oči – Pogled tužnog kučeta niko ne želi, a obrve s izraženim lukom mogu samo sve pogoršati. Docrtajte krajeve obrva tako da izgledaju skoro ravno i da se uvijaju lagano prema slepoočnici. Na taj način ćete vizualno podići oko.
  • Duboko usađene oči – Ako su vam oči blago upale, a ostali delovi lica vrlo izraženi, onda sebi možete dozvoliti veće i čupavije obrve.
  • Spušteni kapci – Kad su na očima kapci spušteni, blago izvijen luk je odgovarajući. To zakrivljenje vizualno podiže kapak. Da biste dobili željeni oblik, obratite pažnju na to da čupate obrve s donje strane, i to od sredine prema van.
  • Primaknute oči – Ako su vam oči previše primaknute, izbegavajte da i obrve budu previše blizu. Pincetom odstranite malo više dlačica s unutrašnje strane obrva, a olovkom produžite krajeve. Na taj način oči će izgledati udaljenije.
Izvor: 24sata.hr
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.