Otkrivamo: Ko više laže – žene ili muškarci?

lažov
(foto: Favim)

Možete li da pretpostavite, ko češće “zaobilazi istinu”, muškarci ili žene?

Nedavno sprovedena anketa pokazala je da ipak žene više lažu. Doduše, lažu uglavnom o banalnostima kao što su dijete i kilogrami, a sklone su i pronalaženju milion i jednog izgovora da bi izbegle da urade nešto što ne vole da rade, pokazala je nedavno sprovedena anketa.

U odbranu nežnijeg pola imamo da kažemo da one ipak najčešće lažu da ne bi povredile osećanja drugih ljudi.

Rezultati ankete pokazali su da je je bar jednom u životu o skidanju viška kilograma slagala svaka treća žena i svaki četvrti muškarac. A ni kad je bolovanje u pitanju situacija nije mnogo bolja: čak 40 odsto žena izmislilo je neku tegobu da bi dobilo slobodan dan, u poređenju sa 37%muškaraca.

U istraživanju je učestvovalo 2.100 ispitanika, a rezultati su pokazali da je čak 37% žena bar jednom u životu izmislilo neku sumanutu priču da bi “otkačilo” frajera koji im se ne dopada, dok je toj metodi “masnih” laži za izbegavanje devojke koja im se nabacuje a ni najmanje ih ne privlači pribeglo samo 27% muškaraca. Ali, ovo istraživanje ima i svoju svetliju stranu.

Čak 58% ispitanika oba pola uvek je “potpuno iskreno” prema roditeljima, dok je prema partneru uvek potpuno iskreno čak 72% muškaraca i žena.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.