Otkrijte recept za sreću: Kako da živite život kakav želite?

motivacija

U životu sve zavisi od ugla gledanja i načina na koji se suočavamo sa situacijama koje su nas zadesile. Evo nekoliko saveta koji ti mogu biti od koristi u svakodnevnici.

Čak i kada imaš previše obaveza, nađi vreme za sebe, barem pola sata. Posveti se nečemu što te smiruje i ispunjava. Tako ćeš brže i efikasnije završiti sve što se nalazi na tvojoj to-do listi.

motivacija 1

Nemoj da upadneš u rutinu. Kada si poslednji put uradila nešto prvi put? Eksperimentiši. Zabavljaj se.

motivacija 2

Preispituj se. Analiziraj sebe. Ali ne budu previše kritična. Dobro je uvideti svoje nedostatke, jer nas to tera da radimo na sebi i napredujemo, ali nikada ne treba zaboraviti i dobre strane i fokusirati se na njih.

motivacija 3

Odrekni se u svojoj glavi stvari koje su prošlost. Kada u svom životu napravimo prostora za nove stvari i nove ljude, tek onda će biti mesta za njih.

motivacija 4

Radi na sebi, ali korak po korak. Nemoj sebi da zadaješ prevelike ciljeve jer ćeš brzo odustati od njih. Kreni od manjih stvari i vremenom ćeš ostvariti mnogo.

motivacija 5

U životu je poželjno imati pozitivan stav, ali to nije nešto što se lažira. Ako se nešto loše desi, prirodno je da odreagujemo besno. Ne treba pustiti da to osećanje ovlada nama, ali ponekad je zdravo izbaciti sve iz sebe.

motivacija 6

Maštaj. Sanjaj. Sanjari. Ali potrudi se da tvoje ambicije budu realne.

motivacija 7

Počasti sebe s vremena na vreme nekim šopingom, ali se potrudi da, ipak, pazariš ono što ti je potrebno, a ne da se vratiš kući sa gomilom stvari koje nikada nećeš obući.

motivacija 8

Okruži se ljudima koji su uvek u stanju da te nasmeju, ali dopusti sebi i one dane kada ostaneš sama kod kuće. Isplači se, ako ti je do toga. Neisplakane suze oduzimaju prostor svim onim osmesima koji tek treba da dođu.

motivacija 9

Ne zadržavaj bes u sebi. Ako ne možeš da ga iskališ na stvarima koje te do njega dovedu, učini to na neki drugi, zdraviji način. Nikako ne na ljudima koji to ne zaslužuju.

motivacija 10

Nađi vremena da pomogneš drugima, ali gledaj da to bude tako da ne iscrpiš svu svoju energiju.

motivacija 11

Izvor: Brightside.me
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.