migraine
(foto: drlisawatson.com)

Način života koji vodimo znatno utiče na naše telo i nije ni čudo što se nekada toksini prenagomilaju u njemu usled zagađenog vazduha, pušenja, loše ishrane i sl. Međutim, nema potrebe za brigu ukoliko se osećamo dobro jer je to znak da je naše telo uspelo da se izbori sa toksinima. Ipak, ukoliko ti organizam šalje tri ili više signala spomenutih na ovoj listi vreme je za detoksikaciju.

  • Nesanica – ume da bude uzrok nakupljanja toksina u organizmu (naročito estrogena). Ako imaš problema sa nesanicom bilo bi dobro da pročistiš jetru napicima od brokolija, karfiola i sličnog povrća.
  • Letargija – ako se konstantno budiš troma i umorna veštački stimulansi (poput kofeina) koji te razbuđuju će samo još više pogoršati stvar jer nakon njihovog kratkotrajnog dejstva telo doživljava još nagliji pad energije.
  • Glavobolje – ukoliko su ti migrene učestale to, takođe, može ukazivati na prenagomilanost toksina u organizmu. Ono što treba da znaš je da kada počneš sa detoksikacijom glavobolje se mogu pojačati, ali po okončanju procesa ili će potpuno nestati ili će biti znatno ublažene.
  • Bubuljice – koža, kao najveći organ, igra veliku ulogu u čišćenju organizma od toksina, pa tako pojačana pojava osipa na koži ili bubuljica je siguran znak da treba da promenite način na koji se hranite i sl.
  • Žut ili beo jezik – ukoliko primetite tanak sloj u ovim bojama na jeziku to je očigledan pokazatelj da se telo bori sa toksinima.
  • Nakupljanje masnog tkiva u predelu stomaka – ova pojava nastaje zbog toksina koje unosimo kroz hranu, piće i zagađeni vazduh koji udišemo, a rešava se jedino detoksikacijom.
  • Preterano znojenje – to je jedan od prirodnih načina na koje se telo rešava toksina. Ako vam je vruće čak i kada je napolju hladno vreme je da se ozbiljnije zapitate šta nije u redu.
Izvor: Zadovoljna.hr
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.