Oprez: Ova šminka je izvor infekcija!

Teteri šminke kriju bakterije koje vam mogu oštetiti zdravlje (foto: Sheknows)
Teteri šminke kriju bakterije koje vam mogu oštetiti zdravlje (foto: Sheknows)

Iako je danas sve zastupljenija kupovina kozmetike preko interneta, s vremena na vreme ipak uhvatimo sebe kako šetamo među rafovima šminke i parfema u omiljenoj drogeriji.

Kupovina u parfimeriji je sjajna jer možete da se na licu mesta konsultujete sa stručnjacima, isprobate testere proizvoda i vidite sve nijanse šminke uživo. Međutim, ako kupujete šminku u parfimeriji, možete napraviti veliku grešku.

Među rafovima vreba prava opasnost – BAKTERIJE.

Iako je primamljivo probati najnoviji tester karmina, važno je voditi računa o higijeni kada  isprobavate šminku. Bilo da ste u nekom lancu parfimerija ili lokalnoj prodavici koja ima uzorke šminke, morate se pobrinuti da je ona sterilisana pre nego li je probate. Na šminki se nakupljaju bakterije koje mogu dovesti do infekcija. Naročito morate voditi računa kada su maskare i ajlajneri u pitanju – bakterije na njima mogu izazvati konjuktivitis.

Budite oprezni kada isprobavate šminku u parfimeriji (foto: shefinds.com)
Budite oprezni kada isprobavate šminku u parfimeriji (foto: shefinds.com)

Srećom, postoji neki saveti kako da izbegnete bakterije kada kupujete šminku u parfimeriji. Postarajte se da je karmin dezinfikovan alkoholom, a na usne ga nanesite aplikatorom za jednokratnu upotrebu ili vatom. Ukoliko je moguće, nemojte koristiti ni četkice za šminkanje jer su i one potencijalni izvor bakterija.

Izvor: Shefinds.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.