plaza
Oprez na plaži (foto: Trish Hartmann/Flickr.com)

Promene poput staračkih pega i ožiljaka od opekotina samo su neka od oštećenja koja će se pre ili kasnije pojaviti na površini kože ukoliko je ne štitite pravilno od sunca ili prilikom sunčanja u solarijumu.

Dermatolozi savetuju da se, čak i u zimskim danima koriste kreme sa zaštitnim faktorom, dok je leti zaštita obavezna. Sa druge strane, nepravilna upotreba proizvoda zaštitiće vas delimično, ili neće uopšte.

[tweetherder]Pročitajte koje su to učestale greške kada je reč o nanošenju krema sa zaštitnim faktorom.[/tweetherder]

1. Ne nanosite dovoljno proizvoda

Tanak sloj proizvoda će vas zaštiti tek toliko da nećete izgoreti. Ali, ukoliko želite da iskoristite sve prednosti zaštitnog faktora, onda nanesite proizvod u debljem sloju. Obavezno namažite celo telo, uključujući lice, uši i vrat.

2. Jedan sloj nije dovoljan da vas zaštiti

Prvi sloj koji namažete zaštitiće vas neko vreme, ali je znoj i voda učiniće da vam se proizvod spere sa tela. Stoga, uvek sa sobom u torbi nosite zaštitno sredstvo za sunčanje.

3. Ne utrljavate proizvod

Sredstva za sunčanje u spreju su mnogo jednostavnija za nanošenje od ostalih proizvoda. Međutim, da bi bili u potpunosti zaštićeni, proizvod dobro utrljajte u kožu. Sačekajte minut, pa ako treba ponovite proceduru.

4. Ne nanosite proizvod ispod garderobe

Iako se veruje da garderoba u putpunosti štiti od UV zračenja, to nije u potpunosti tačno. Zaštita koju pruža bela pamučna majica jednaka je zaštitnom faktoru 3! Zbog toga, nemojte preskakati ili zaboravljati da nanesete sredstvo i na one delove tela koji su pokriveni garderobom.

5. Preskačete da namažete pojedine delove tela

Ivica čela, kapci, usne i stopala – mesta koja se učestalo zanemaruju a koja su itekako izložena suncu. Ukoliko izbegavate da nanesete proizvod na lice jer strahujete da će vam se šminka razmazati, umesto prajmera posegnite za kremom sa zaštitnim faktorom, sačekajte da vam lice upije proizvod pa onda počnite sa šminkanjem.

Izvor: cosmopolitan.com

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.