Ona ne može da uživa u praznicima zbog svoje NEVEROVATNE FOBIJE!

Ona se već deceniju bori sa nekontrolisanim strahom od kartona (foto: PA)
Ona se već deceniju bori sa nekontrolisanim strahom od kartona (foto: PA)

Charlie Penney, 25-godišnjakinja iz Velike Britanije ima jednu neverovatnu fobiju. Ona se već deceniju bori sa strahom od kartona, koji je postao toliko ekstreman, da ukoliko ga neko pocepa u njenom prisustvu, ona mora odmah da izađe iz sobe.

“Veoma mi je neprijatno zbog toga”, kaže Charlie. “Moram da odem čim neko pocepa karton. Tekstura je ono što mi smeta. Najgore je sa pakovanjima za jaja ili tetrapakom”, priznaje ona. Charlie, zabavljačica i savetnica, pamti da je, kada je imala 14 godina, njena majka Dawn otpakovala nov televizor. “Katron je pucao i škripao kako ga je cepala, a od zvuka su mi se ježili zubi. Kao da je neko noktima grebao po tabli. Ne mogu da objasnim zašto, ali to je pokrenulo nešto u meni i od tada ne mogu ni da ga dodirnem”, priznaje nesrećna devojka.

Na Božić joj je najgore, jer je uvek oko nje gomila poklona upakovanih u kartonske kutije (foto: PA)
Na Božić joj je najgore, jer je uvek oko nje gomila poklona upakovanih u kartonske kutije (foto: PA)

Tokom godina je razvila niz odbrambenih mehanizama koji joj pomažu da živi sa svojom fobijom. Sada može da pipne karton na kome je nešto odštampano, jer ona ima drugačiju teksturu. Za otvaranje drugih koristi platnene krpe kako bi prekrila zvuk ili potraži nečiju pomoć. Ali bilo je situacija kada nije mogla da pobegne od svog straha. “Jednom sam u supermarketu naišla na prodavce koji su ređali hranu na policama. Desetine kutija je bilo svuda oko mene, a onda sam čula kako neko cepa i otvara kutiju. Istog momenta sam  pobegla glavom bez obzira”, otkriva Charlie.

Ali jedan dan u godini ona nikako ne može da izbegne, a to je Božić. Tada, naravno, ima mnogo poklona, koji se pakuju u kartonske kutije. “Neki me čak i namerno zezaju, pa poklon upakuju na taj način, znajući da neću moći da ga otvorim. Jer čak i tada, ja ne mogu protiv svoje fobije”, priznaje Charlie na kraju.

Izvor: Dailymail.co.uk
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.