Njihov 33 godine dug brak prkosi svim stereotipima (foto: HuffPost)
Njihov 33 godine dug brak prkosi svim stereotipima (foto: HuffPost)

Sajt HuffingtonPost je zamolio Dennisa i Lindu Anfusio da objasne tajnu svog 33 godine dugog braka. Njihova veza je mnogima nezamisliva, jer je 60-godišnji Dennis gej muškarac, a godinu dana mlađa Linda je interseksualna osoba, ali se definiše kao lezbijka. Međutim, oni kažu da je prava istina da su odlučili da se venčaju sa osobom koja ih čini srećim svih ovih godina.

Linda i Dennis na venčanju, i danas (foto: HuffPost)
Linda i Dennis na venčanju, i danas (foto: HuffPost)

Par se upoznao u umetničkoj školi i zaljubili su se, uprkos tome što se dva puta poljubili – jednom kada je on zaprosio, a drugi put u crkvi kada su se venčavali. “Nijednom mi pre venčanja nije palo na pamet da bih mogla da budem nešto drugo osim biseksualke, jer kako se jedna lezbijka može zaljubiti i udati za muškarca?”, priseća se Linda početka njihove ljubavi. “Tako da sam preispitala svoj pogled na svet”.

Linda je, uprkos svim problemima, uspela da ostane srećna i zadovoljna žena (foto: HuffPost)
Linda je, uprkos svim problemima, uspela da ostane srećna i zadovoljna žena (foto: HuffPost)

Sve do trećeg dana na medenom mesecu nisu otkrili da ni jedno ni drugo ne privlači suprotni pol. Ipak, to nije uticalo na zavet ljubavi koji su izrekli pred Bogom: “Brak se ne svodi na seks. Seks je seks. Ali brak je toliko više od toga”, kaže Linda.

Nekolio meseci pošto su se venčali, Linda je otišla kod ginekologa da proveri da li može da ostane u drugom stanju, jer su i ona i Dennis želeli da započnu sa proširenjem porodice. Ali, doktor joj je saopštio da ne postoji šansa da dobiju dete i Lindi postavio dijagnozu da je interseksualna, odnosno osoba koja ima i muške i ženske genitalije. Povrh svega, otkriveno je da boluje od ekstremno retkog, i u najvećem broju smrtnog, oblika mišićne distrofije. Obe dijagnoze su se odrazile na brak i par je tada znao da će, uprkos svemu, zauvek ostati zajedno.

Dennisov savet je da se venčate sa najboljim prijateljem (foto: HuffPost)
Dennisov savet je da se venčate sa najboljim prijateljem (foto: HuffPost)

“Mi volimo jedno drugo. Takav je život”, Linda objašnjava poteškoće sa kojima su se susretali. “Srce ne poznaje razloge zašto je to tako i vi se udate za koga želite; ne postoji logično objašnjenje za to”, dodaje Dennis. Njegov jedini savet svima koji žele da se upuste u brak je da ako ćeto to uraditi, “venčajte se sa svojim najboljim prijateljem”.

Na kraju, opisujući njihovu pustolovinu koja traje više od tri decenije, Linda kaže: “Život je ništa ako nije jedna zanimljiva avantura”.

Pogledajte dirljiv video o ovom neobičnom paru koji se i dalje voli kao i prvog dana, iako nisu ljubavnici, već najbolji prijatelji.

Izvor: HuffingtonPost/Cosmopolitan
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.