On je njoj donirao jetru, a ona je njemu poklonila – srce!

Neverovatna ljubavna priča započeta je u bolnici (foto: Screenshot)
Neverovatna ljubavna priča započeta je u bolnici (foto: Screenshot)

Iako danas postoje mnoge aplikacije za upoznavanje, i dalje postoje parovi koji vezu započinju na onaj stari, slatki način – uživo.  Heather Krueger i Chris Dempsey možda imaju najbolju priču ikada o tome kako su se upoznali i zavoleli.

Ljubavna priča Kruegerove i Demseya počinje veoma jednostavno: on je radio sa njenim rođakom u Upravi za građevinske poslove i jednog dana je čuo svog kolegu koji je govori o Heather, koja je u to vreme bila u IV stadijumu oboljenja jetre i bila joj je potrebna transplatacija.

Chris je donirao deo jetre potpunoj neznanki (foto: Screenshot)
Chris je donirao deo jetre potpunoj neznanki (foto: Screenshot)

Dempsey je odmah osetio moralnu obavezu da joj pomogne. “Proveo sam četiri godine služeći u Marincima i naučio da nikada ne bežim ni od čega”, objasnio je on odluku da pomogne potpunoj neznanki. “Zato sam rekao sebi: ‘Ako mogu da pomegnem, pomoći ću'”.

Najpre se testirao kako bi video da li je odgovarajući davalac, i ispstavilo se da jeste. “Pozvao sam je i rekao: ‘Ja ću biti tvoj davalac, hajde da uradimo ovo'”, ispričao je Chris u emisiji Today. Kruegerova i njena majka su bile toliko srećne da su zaplakale.

A onda se dogodio njihov susret koji će u istoriju ući kao najčudniji, najdramatičniji i najbolji prvi sastanak. Našli su se na na ručku i razgovarali o svemu, on je platio račun, a onda su on i njegovi drugovi iz moto kluba sakupili sredstva i platili Heatherine bolničke račune.

(foto: Facebook)
(foto: Facebook)

Sledeći ‘ljubavni stastanak’ dogodio se na Univerzitetskoj bolnici u Ilinoisu na dan operacija. Kako se transplatacija obavljala od živog davaoca, i davalac i pacijent u operisani u isto vreme, i pored velikog rizika za oboje, transplatacija je srećom prošla dobro i po Heather i po Chrisa.

Toliko dobro, da su nakon nje izazili na sastanke dok nisu shvatili da su stvoreni jedno za drugo. “Shvatila sam koliko je on dobra osoba, koliko je poseban, nesebičan i drugačiji od svih”, izjavila je Kruegerova nakon veridbe prošlog decembra. A par se pre nedelju dana, nakon godinu i po dana od operacije koja ih je spojila, venčao.

Svoju vezu su krunisali brakom (foto: Facebook)
Svoju vezu su krunisali brakom (foto: Facebook)

Zaista veoma posebna priča o upoznavanju koju će prepričavati deci i unucima.

Izvor: Refinery29.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.