Frizerski salon u kom se plaća rečima
Frizerski salon u kom se plaća rečima

Nakon priče o australijskom frizeru koji nedeljom obilazi melnburnške siromašne četvrti i besplatno šiša beskućnike, sada je vreme da upoznamo još jednog frizera koji je iskoristio svoj talenat u mnogo više svrhe od pukog praktikovanja zanata.

Njegovo ime je Courtney Holmes, a njegov frizerski salon se nalazi u saveznoj američkoj državi Ajovi. Kao otac dvoje dece on je upoznat sa činjenicom koliko nekim učenicima nižih razreda osnovne škole čitanje ume da predstavlja problem, kao i da im je naročito stresno kada treba da čitaju naglas.

Oni koji su voljni da čitaju sa njim dobijaju i frizuru besplatno
Oni koji su voljni da čitaju sa njim dobijaju i frizuru besplatno

“Kada bi neko dete došlo u moj salon ja bih mu rekao da uzme knjigu koja mu se učini zanimljivom i da mi je čita dok ja obavljam svoj posao. ‘Ukoliko ne umeš da čitaš ili imaš poteškoće pomoći ću ti da ih savladaš i shvatiš u čemu grešiš’. Svako dete koje je bilo voljno da mi čita dok šišam je dobilo besplatno svoju frizuru. Iskreno govoreći, bio sam jako zadovoljan nakon toga. Prvog dana sam to uradio sa četvoro dece, a pnda se sutradan pojavilo dvadesetoro dece u mom salonu. Svi oni su hteli svoju frizuru, ali i da čitaju sa mnom”, podelio je svoju radost Holmes.

"Planiram da radim ovo što duže budem mogao"
“Planiram da radim ovo što duže budem mogao”

On je još jedan od onih primera koji nam pokazuju da najviše dobijamo onda kada nesebično dajemo drugima. On je ovaj nesvakidašnji gest ustalio kao svakodnevnu praksu i dodao da se nada da će to što duže trajati.

Izvor: boredpanda.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.