Romantični izlazak sa neverovatnim panoramskim pogledom na ceo Čikago (foto: Pinterest)
Romantični izlazak sa neverovatnim panoramskim pogledom na ceo Čikago (foto: Pinterest)

Na svetu postoji toliko predivnih mesta koje bi trebalo da posetite bar jednom u životu, ali isto toliko neverovatnih jela koje vredi probati.

U nekim restoranima možete uraditi obe stvari odjednom. Upravo ti izvanredni restorani nateraće vas da zaboravite na hrani uprkos sjanom načinu pripreme i izvrnoj usluzi, Zašto? Zbog toga što se nalaze na takvim lokacijama na kojima je hrana u drugom planu.

Ovo je 13 restorana u kojima ćete, posetite li ih, rizikovati da izgubite apetit zbog neverovatnih pogleda koji se pružaju iz njih.

Grotta Palazzese u Bariju, Italija

(foto: pinterest)
(foto: pinterest)

Šta kažete na restoran u uvali koju je stvorila priroda? More je spralo dve stene na ovom mestu i rezultat je ogroman polukružni hodnik dužine 30 metara.

Restoran Le Panoramic u Šamoniju, Francuska

(foto: chamonix)
(foto: chamonix)

Restoran u Francuskim Alpima na nadmorskoj visini od 3.000 matara sa kog se pruža neverovatan pogled na snegom prekrivene vrhove. Kuvari pripremaju lokalnu hranu i moderne obroke za sve turiste koju žele da uživaju u čistom vazduhu i kojima nije previše hladno napolju.

Ithaa Undersea restoran na Maldivima

(foto: conradhotels3.hilton)
(foto: conradhotels3.hilton)

Podvodni restoran na dubini od 5 metara dizajniran je samo za 14 gostiju. Iz njega se pruža panoramski pogled na predivni okean i posetioci mogu da uživaju u lokalnim i evropskim specijalitetima, iako većina njih ne dolazi ispod okena zbog hrane.

Ali Barbour’s Cave restoran na plaži Diani, Kenija

(foto: enchantedlandscapes)
(foto: enchantedlandscapes)

Ako jednom posetite Keniju, obavezno svratite do ovog restorana. Nalazi se u pećini sa otvorenim krovom, tako da se nećete osećati zatvoreno. Interijer je u klasičnom afričkom stilu, a svetiljke stvaraju romatičnu i magičnu atmosferu, savršenu za izlazak udvoje.

The Sierra Mar restoran u Kaliforniji

(foto: postranchinn)
(foto: postranchinn)

Ovaj kalifornijiski restoran je prirodni rezervat u blizini San Franciska. Odavde možete u isto vreme da uživate u sjajnom zalasku sunca iznad okeana i ukusnim obrocima.

The River Cafe u Njujorku

(foto: therivercafe)
(foto: therivercafe)

Velika jabuka je san miliona ljudi, ali uprkos snobovskoj atmosferi i visokim cenama u ovoj metropoli, sjajn pogled pored reke nema cenu. Naročito ako ste u pravom društvu.

The Samaya Villas Bali na Baliju, Indonezija

(foto: chandrabalivill)
(foto: chandrabalivill)

Bali je poznat po neverovatno lepim zalascima sunca i predivnim plažama. Kako vam se čini prijatna večera udvoje pored same obale okeana? Ovaj hotelski restoran nudi uživanje uz najbolju svetsku hranu na pesku uz zvuke talasa.

Le Jules Verne u Parizu, Francuska

(foto: restaurant.michelin)
(foto: restaurant.michelin)

Jedan od najpoznatijih restorana u Parizu nalazi se na Ajfelovoj kuli na visini od 124 metara. Ovde vam se nudi vrhunska hrana uz sjajan pogled na najromantičniji grad.

Skyline restoran u Kvinstaunu, Novi Zeland

(foto: skyline)
(foto: skyline)

Kvinsatun je centar avanturističkog turizma koji turiste privlači raftingom, skokovima sa visina i drugim ekstremnim sportovima. Ali da bi uživali, ne morate toliko rizikovati. Dovoljno je da posetite ovaj restoran na litici i uživate u nezaboravnom pogledu koji se pruža sa njega.

Delaire Graff restoran u Stelenbošu, Južna Afrika

(foto: lifestyle-capetown)
(foto: lifestyle-capetown)

Lociran među vinogradima planine Simonsberg u Južnoj Africi, ovaj restoran nudi vrhunsko uživanje u podjednako egzotičnoj lolanoj hrani i vinima iz obližnjih vinograda.

Ngorongoro Crater Lodge u Ngorongorou, Tanzanija

(foto: safariarchitects)
(foto: safariarchitects)

Hotel i restoran na jedinstvenom mestu na obodu kratera Ngorongoro u Tanzaniji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ako imate dvogled uz sebe, moći ćete da ove terase da vidite životinje koje šetaju rezervatom.

The Signature Room na 95. spratu u Čikagu

(foto: pinterest)
(foto: pinterest)

San mnogih turista je da vide kako izgleda Čikago noću sa ove neverovatne visine. Ovaj restoran im nudi to iskustvo jer se nalazi na 95. spratu John Hancock centra i iz njega se pruža sjajan pogled na ceo grad i jezero Mičigen. Ako sto rezervišete pre zalaska sunca, videćete kako se zraci prelivaju po celom Čikagu.

Restoran u okeanu na Bora Bori

(foto: reddit)
(foto: reddit)

Bora Bora je poznata kao luksuzno letovalište sa kristalno plavim morem, na kome odsedaju bogati i slavni, ali ovo odmaralište svojim posetiocima nudi mogućnost uživanja u jelu direktno iz vode. Neprocenjivo iskustvo uživanja u hrani i piću dok vas zapljuskuje prozirna voda okeana.

Izvor: Brightside.me
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.