Održana humanitarna revija u organizaciji Lions kluba

Finalisti konkursa studenata modnog dizajna u organizaciji Lions kluba Beograd Lumo (2)
Finalisti konkursa

 

Revija studenata modnog dizajna “Manje je više”, održana je u organzaciji Lions kluba Beograd Lumo na Kalemegdanu, na „Terassa Lounge“. Veliki broj uglednih zvanica iz javnog života grada prisustvovao je ovom humanitarnom događaju: Tahir i Marina Hasanović, prof. Miodrag Zec, modni dizajner Igor Todorović, pevačica Jelena Đurić, pevač Stefan Koković, Danijela Dimitrovska Amidžić, Petar Janošević, momci iz benda “9 Control”, Đorđe Đoković i mnogi drugi.

Prihod od donacija na licu mesta i prodatih haljina biće doniran u humanitarne svrhe, Udruženju za borbu protiv dijabetesa grada Beograda „Plavi krug“.

Humanitarna modna revija je zaključni događaj u okviru šireg projekta. Lions klub Beograd Lumo je početkom marta raspisao konkurs za studente modnog dizajna, na temu „Manje je više“. Prijavili su se studenti sa Fakulteta za umetnost i dizajn Univerziteta Megatrend, Visoke strukovne tekstilne škole za dizajn, tehnologiju i menadžment i Academia del Lusso.

Oformljen je stučni žiri koji su činili eminentni srpski modni kreatori Verica Rakočević, Slobodan Bata Spasojević i Igor Todorović, glavni i odgovorni urednici Elle Srbija – Sonja Kovacs i Harpers Baazar Srbija – Petar Janošević, kao i članovi Lions kluba Beograd Lumo Jelena Đokić, stručnjak za odnose sa javnošću, i Đorđe Knežević, „Modus“.

Generalni sponzor „Modus“ iz Pančeva je studentima pored materijala obezbedila i usluge modelara, šivača i krojača, kao i mogućnost da nadgledaju proces izrade svog rada. Studenti su imali dodatni motiv za učešće, jer će najbolji po oceni stručnog žirija imati priliku da vidi svoju kreaciju u izlozima svih „Modusovih“ prodavnica, kao i da dobije procenat od prodaje svog modela. On se zove Saša Pavlović i diplomac je Visoke strukovne tekstilne škole za dizajn, tehnologiju i menadžment. Troje studenata po oceni žirija: Katarina Božičković, Jelena Filipović I Milica Ratković dobili su tromesečnu praksu u „Modusu“, gde će moći da se iz prve ruke upoznaju sa radom u tekstilnoj industriji i to u jednoj od najstabilnijih domaćih privatnih konfekcija.

Reviju su podržali i modna agencija “Models Inc”  čije su devojke nosile modele, uz stručnu pomoć koreografa Slađane Tesle i agencije za praćenje medija “Klipping”. Fotografije za katalog je uradio fotograf Nikola Marinković, dok je oficijalni fotograf bio Nemanja Marković.  Za frizure je bila zadužena „Frizerska akademija Vergaš“, a za make up Dejana Kasapović, Kristina Simić, Maja Boda, Marija Nikolić i Sonja Arnautović. Izborom muzike je ugođaj upotpunio i jedan od najpopularnijih gradskih DJ-eva DJ Marko Marchez. Program su vodile Andjela Đurašković i Jelena Pejović.

Petar Janosevic (1)
Petar Janošević
Danijela Dimitrovska Amidzic (2)
Danijela Dimitrovska Amidžić
Anjela Djuraskovic i Jelena Pejovic, voditeljke TV PINK (1)
Anjela Đuraškovic i Jelena Pejović, voditeljke TV PINK
Sladjana Tesla
Slađana Tesla

 

Marina i Tahir Hasanovic
Marina i Tahir Hasanović
Stefan Kokovic
Stefan Koković
Igor Todorovic (1)
Igor Todorović
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.