srećno-drvce

U tržnom centru Delta City održana je danas druga po redu humanitarna akcija ALPHA Srećno drvce koja je duh novogodišnjih praznika podelila sa decom iz Svratišta.

U okviru akcije mališani su imali priliku da se zabave i da nauče kako se prave ukrasi za jelku od recikliranog materijala. Veliki broj učesnika u akciji zabavili su Deda Mraz i balerina. Sav materijal i igračke koje su najmlađi posetioci doneli i napravili biće donirani Svratištu za decu.

Ovogodišnju akciju, kao i prošle godine, organizovalala je produkcijska kuća Sound Ray Production uz podršku Alpha bank-e.

“Novogodišnji praznici su doba godine kada se porodica okuplja i kada se radost deli sa najbližima. Namera nam je da mališane naučimo kako da od recikliranog materijala naprave ukrase za svoja ‘srećna drvca’ kao i da im ukažemo na to kako je sreća veća kada se podeli. Pogotovo kada se deli sa onima kojima je njihovo malo izuzetno veliko. Koristili smo materijale preostale od pozorišnih scenografija, filmskih setova i događaja, u želji da najmlađima probudimo i ekološku svest. Sve ukrase i igračke doniraćemo Svratištu za decu, jer radost pripada svima. Želimo da ova akcija postane deo novogodišnje tradicije.”, napomenula je Isidora P. Mar, idejni tvorac projekta.

Priča o Srećnom Drvcetu

Bilo jednom jedno Srećno Drvce koje je živelo u prostranoj šumi sa svim ostalim drvećem. Drvce je bilo puno ljubavi, pa je tako imalo i dosta prijatelja, naročito jednog dečaka i jednu devojčicu koji su svaki dan dolazili da ga posete i da se dive njegovoj dobroti i sreći koju je širilo. Srećno Drvce je uživalo u šumi, ali je imalo neostvarenu želju – da bude kralj šume sa zlatnom krunom i da ima plodove koje bi moglo nesebično da daruje svima.

Godine su prolazile, sa njima su se smenjivala i godišnja doba, šuma se menjala i drveće je nosilo raznobojne kape, a Srećno Drvce je uvek bilo isto, zeleno i bez plodova. Jedino po čemu se razlikovalo jeste to što je sada bilo najviše drvo u celoj šumi.

Dečak i devojčica su i dalje dolazili da posete svoje Drvce, ali je ono bilo tužno i nesrećno, jer se njegova želja nije ispunila. Jedne noći, ispod svetlosti hiljada zvezda, Drvce se požalilo svojim prijateljima. Reklo im je kako oduvek sanja da ima slatke plodove na svojim granama. Dečak i devojčica su se zamislili i rekli Drvcetu: “Nemoj biti tužno, kreni sa nama! Stavićemo ti sjajnu krunu na glavu, a plodovi pod tvojim granama donosiće sreću gde god se pojaviš!”

Srećno Drvce nije postalo kralj šume, ali je zato postalo kralj svakog doma u koji je ušlo. Zajedno sa svojom zlatnom krunom i plodovima koje je delilo svoj deci sveta, Drvce je donosilo sreću i osmehe u svaki dom. Srećno Drvce sada vole svi dečaci i sve devojčice jer znaju da su u njegovom okrilju najlepši pokloni, a na granama najlepši ukrasi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.