Od ovih stvari treba odustati da bismo bili srećni

Od nečega treba i odustati zarad sreće... (foto: Tumblr)
Od nečega treba i odustati zarad sreće… (foto: Tumblr)

Sigurno si bezbroj puta u životu čuo frazu: Nemoj nikad da odustaneš i uspećeš! Ipak, ukoliko želiš da budeš srećan od sledećih 15 stvari treba da odustaneš u životu.

 1. Odustani od potrebe da uvek budeš u pravu. “Imam dva izbora. Da li želim da me pamte kao onog ko je uvek u pravu ili kao onog ko je ljubazan i fin?” (Wayne Dyer)
 2. Odustani od potrebe da kontrolišeš baš sve. “Kada pustiš stvari da idu svojim tokom sve leže na svoje mesto. Svet je na dobitku zbog onih koji su pustili stvari da se dešavaju onako kako im je suđeno. Ako stalno pokušavaš i boriš se protiv prirodnog toka stvari svet nikada neće biti na dobitku.” (Lao Tzu)
 3. Odustani od toga da stalno kriviš druge. “Čovek može promašiti mnogo puta u životu, ali sam postaje promašaj onog momenta kada počne da krivi nekog drugog.” (John Burroughs)
 4. Odustani od ubeđivanja samog sebe da si promašaj. “Um je izvanredan instrument ako ga koristiš na pravi način. Ako ga koristiš na pogrešan onda postaje veoma destruktivan.” (Eckhart Tolle)
 5. Odustani od uverenja koja te ograničavaju. “Vera nije ideja koju um treba da nosi u sebi. Vera je ideja koja treba da nosi um.” (Elly Roselle)
 6. Odustani od konstantnog žaljenja. “Možeš se žaliti zato što ruža ima trnje ili se radovati što trnje ima ruže.” (Ziggy)
 7. Odustani od kritikovanja. “Provedi toliko vremena radeći na sebi da ti ga ne ostane dovoljno da kritikuješ druge.” (Christian D. Larsen)
 8. Odustani od potrebe da impresioniraš druge. “Ne pokušavaj da impresioniraš druge. Pusti ih da se zabave u pokušaju da impresioniraju tebe.” (James R. Fisher, Jr.)
 9. Odustani od protivljenja svakoj promeni. “Prati svoju sreću i univerzum će otvoriti vrata za tebe čak i tamo gde su samo zidovi.” (Joseph Campbell)
 10. Odustani od etiketiranja. “Najviši stepen neznanja je kada osudiš nešto o čemu ne znaš apsolutno ništa.” (Wayne Dyer)
 11. Odustani od strahova. “Jedina stvar koje treba da se plašimo je sam strah.” (Franklin Delano Roosevelt)
 12. Odustani od izgovora. “99% neuspeha dolazi od ljudi koji imaju naviku da izmišljaju izgovore.” (George Washington Carver)
 13. Odustani od prošlosti. “Zaboravi na greške iz prošlosti i usredsredi se na postignuća u budućnosti.” (Christian D. Larsen)
 14. Odustani od vezivanja. “Nijedan pametan čovek se ne vezuje previše za uživanja u životu jer je svestan koliko truda veličanstvena nauka ulaže u dokazivanje da to nije dobro za njega.” (Bill Vaughan)
 15. Odustani od ispunjavanja tuđih očekivanja. “Svet je ogledalo koje reflektuje tvoja očekivanja. Ono što vidiš to i imaš. Sam stvaraš svoju realnost.” (Denis Waitley)
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.