Oble i prelepe: 4 plus-sajz modela koja će vas oduševiti!

(foto: Bustle.com)
(foto: Bustle.com)

Nakon višedecenijske prevlasti anoreksičnih modela, polako, ali sigurno, obline su se vratile na velika vrata, a samim tim su i tzv. plus sajz modeli dobili priliku da zablistaju. Pred vama su 4 najinspirativnije.

(foto: Instagram/taralynn)
(foto: Instagram/taralynn)

28-godišnja Tara Lynn je do početka tinejdžerskog perioda bila izrazito mršava, ali su onda, krajem osnovne škole, hormoni počeli da joj divljaju i tada je dobila svoje prepoznatljive obline. Samo jedanput nakon toga, dok je u Francuskoj radila kao dadilja, je pokušala da smrša, nakon što joj se devojčica koju je čuvala požalila da njene drugarice govore kako je debela. Međutim, izgubivši 15 kilograma splasnulo je i njeno samopouzdanje, pa se tako, povrativši staru težinu, vratila nazad u rodni Sijetl, gde je počela da gradi karijeru u svetu modelinga, što je krunisala fotkanjem za naslovnicu Elle magazina.

(foto: Instagram/katyazharkova)
(foto: Instagram/katyazharkova)

32-godišnja Katya Zharkova je izgradila samopouzdanje nakon što ju je majka svakodnevno fotografisala, trudeći se da na taj način doživi svoju lepotu i pored proporcija koje nisu baš najbolje društveno prihvaćene. Kada je jedna ruska modna agencija otvorila ogranak za plus sajz modele, ona je tu videla svoju šansu da uspe, a posao ju je nakon nekoliko godina odveo i do Amerike.

(foto: Instagram/jennmaitland)
(foto: Instagram/jennmaitland)

Iako važe predrasude da plus sajz modeli ne vežbaju, jedan od najsvetlijih primera je Jennifer Maitland kojoj je sport na prvom mestu, pa se tako bavi ronjenjem, odbojkom i jahanjem, a svakodnevno praktikuje dizanje tegova i brzo hodanje kako bi njene obline bile baš takve kakve jesu.

(foto: Instagram/whitneyantm)
(foto: Instagram/whitneyantm)

Whitney Thompson je jedini plus sajz model koji je odneo pobedu u rijalitiju America’s Next Top Model, a, kako sama kaže, prijavila se na ovo takmičenje kako bi pokušala da utiče na devojčice širom sveta, koje zbog pritiska javnosti, već od 9. godine počinju da drže dijete. Koliko se njen uticaj proširio na celu modnu industriju govori i podatak, koji sama Thompsonova voli da istakne, da je Karl Lagerfeld, koji je tvrdio da plus sajz modeli interesuju samo zapuštene domaćice, i sam počeo da fotografiše devojke koje se ne uklapaju u tzv. idealne mere.

Izvor: Blic.rs
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.