pupak-3

Za razliku od većine trendova i izazova koji su “zavladali” na društvenim mrežama, najnoviji izazov koji dolazi iz Kine vam, srećom, ne može ugroziti zdravlje. ali je svakako bizaran.

Najnoviji izazov nazvan je “belly button challenge” (pupak izazov) – cilj je da rukom dotaknete svoj pupak, ali ne direktno, već tako što ćete ruku provući iza leđa i tako dotaći sredinu svog stomaka sa druge strane tela.

Međutim, kako biste uspešno obavili ovaj zadatak, morate biti jako mršavi ili imati izuzetno uzak struk pa ukoliko vam ovo ne pođe za rukom – zaključak je da morate smršati!

pupak-2

Ovaj bizarni izazov je doživeo ekspanziju na sajtu Weibo, kineskoj “verziji” popularne društvene mreže Twitter, na kom je za svega nekoliko dana osvanulo na hiljade fotografija devojaka koje su u ovom izazovu uspele. Ove fotografije su propraćene hashtagom, koji u bukvalnom prevodu znači “dodirnite svoj pupak otpozadi kako biste dokazale da imate dobru figuru”.

Trend “dodirivanja pupka sa leđa” ubrzo je osvojio i druge društvene mreže.

Jedan puniji korisnik Weiboa dokazao je da nije sve u uskom struku, već da postoje i drugi faktori koji omogućuju uspešno obavljanje ovog zadatka, kao što su dužina ruku i fleksibilnost. On je na svom profilu objavio fotografiju na kojoj je uspešno ispunio izazov i na ovaj način “zaradio” 2.600 lajkova!

pupak-5

Ipak, ispostavilo se da ova fotografija nije bila realistična tj. da su u nastajanju ove fotografije učestvovale – dve osobe. “Želeo sam da se malo našalim i dokažem da i mi debeli ljudi, možemo da dotaknemo pupak”.

pupak-6

Šta vi mislite o ovom bizarnom trendu?

Izvor: .mirror.co.uk

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.