spavanje
Spavanje je dobro za vaš seksualni život (foto: Timothy Krause/Flickr.com)

Opšte je poznato da je dug i miran san “garancija” za poboljšanje memorije i raspoloženja, a nova studija je dokazala da vam nesanica i te kako može uticati na kvalitet seksualnog života.

Časopis The Journal of Sexual Medicine nedavno je objavio rezultate male online studije koja je ispitivala povezanost kvaliteta sna i seksualnog života kod studenata ženskog pola. Devojke su odgovarale na pitanja u okviru online ankete, svakoga dana u period od dve nedelje, ocenjujući svoju seksualnu želju, uzbuđenje i orgazmičku funkciju prethodnog dana. Uzimajući u obzir nekoliko faktora (godine, korišćenje pilula za kontracepciju i psihičko stanje) autori ove studije su došli do zaključka da je [tweetherder]kvalitet i trajanje sna usko povezano sa kvalitetom seksualnog života[/tweetherder] kod ispitanica.

Ukoliko ste propustili: 3 razloga zašto se budite u toku noći!

Takođe,dokazano je da samo jedan sat više proveden u “carstvu snova” povećava šanse za upuštanje u seksualni odnos za čak 14%. Naučnici sada tvrde da žene koje spavaju najmanje 8 sati dnevno u proseku lakše i brže doživljajvaju orgazam u odnosu na žene koje pate od nesanice ili spavaju manje od 6-7 sati dnevno.

Izvor: refinery29.com
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.