Nokti vam pucaju? Evo u čemu je problem-i kako da ga rešite!

(foto: Filenades.gr)
(foto: Filenades.gr)

Da li vam se nokti neprestano listaju i pucaju? 

Najčešći uzrok problema slabih i krtih noktiju koji lako pucaju nije “zloba” majke Prirode – već šteta koju im vi nesvesno nanosite nepravilnom negom.

Ovo su najčešći razlozi zbog kojih vaši nokti ne izgledaju onako kako biste želeli:

Previše “pazite” na njih

Ako prečesto uklanjate kutikulu oko noktiju, turpijate njihovu površinu ili ih izlažete drugim “tretmanima”, vrlo brzo mogu postati osetljivi i lomljivi. Umesto za turpijom, radije posegnite za hidratantnom kremom i “nahranite” svoje ruke…

Ukoliko ste propustili: Kako izlivanje noktiju ugrožava vaše zdravlje?

Stalno ih lakirate

Nije bitno je li reč o jeftinim lakovima drogerijskih brendova, skupim i luksuznim verzijama istih ili pak o onim trajnim, gel lakovima – svi lakovi polako ali sigurno uništavaju vaše nokte. Naravno, ne morate se zauvek odreći ove kreativne i za oko prijatne radinosti, ali razmislite o pravljenju malo duže pauze između dva lakiranja ili geliranja.

Ukoliko ste propustili: Skinite lak – bez acetona (VIDEO)

Ishrana je najvažnija

Ako se vaša svakodnevna ishrana sastoji od brze hrane i gotovih jela iz obližnjeg supermarketa, ne možete očekivati da će vaši nokti izgledati kao oni iz kozmetičkih kataloga. Jednostavno je: što se kvalitetnije hranite, to će vaši nokti biti lepši i zdraviji. Maslinovo i laneno ulje i zeleno lisnato povrće odličan su izvor hranjivih sastojaka. U svoj jelovnik uključite i namirnice bogate vitaminima A, B i D, gvožđem, proteinima i kalcijumom.

Ukoliko ste propustili: Šta omiljena boja laka za nokte govori o vama?

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.