Haljina koja menja boju je san svoh žena (foto: Screenshot)
Haljina koja menja boju je san svih žena (foto: Screenshot)

Uspavana Lepotica više nije jedina koja poseduje haljinu koja menja boju. Jedan snimak koji se pojavio na internetu nateraće vas da pomislite da su bajke stvarne.

U videu direktorka kompanije Showpo, Jane Lu, bira različite nijanse dok haljina pred njom magično menja boju. Roze! Plava! Ljubičasta! Ali nije u pitanju nikakva magija. Pritiskom na tabletu menja se frekvencija svetla koje materijal reflektuje, navodi sajt Finder.com.au. Jednostavno odaberite nijansu boje na spektru boja i haljina će postati te boje.

Tehnologija menjanja boje tkanine uz pomoć svetlosti nije novi izum, ali se za ono što je prikazano na snimku Showpo-a ne može sa sigurnošću utvrditi da li je istina ili trik. “Iako smo videli mnogo novih tehnologija u tkaninama i odeći, nikada se nismo susreli sa nečim ovakvim”, rekla je Carolyn Forte, direktorka tekstilne laboratorije na Institutu Good Housekeeping. “Zaista ne možemo da potvrdimo da li je ovo stvarno ili ne”.

Ako je Showpo pronašao način da zaista stvori haljinu koja menja boju, to će naići na oduševljenje svih žena sveta. Zamislite da vam se haljina uvek slaže sa cipelama i to bez pomoći čarobnog štapića.

Izvor: Goodhousekeeping.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.