suncokretovo-ulje-2

Prirodna jestiva ulja oduvek su se koristila u svrhu lepote, a poslednjih godina broj jedan proizvod svakako je ono maslinovo. No postoji još jedno koje je nepravedno stavljeno na crnu listu ulja, a koje je svojim sastavom prava blagodet za vašu kožu.

suncokretovo-ulje

Deluje protivupalno

Suncokretovo ulje jedno je od najzahvalnijih jestivih ulja za vašu kožu. Njegovo umirujuće svojstvo idealno je za borbu protiv iritacija i upala uzrokovanih spoljašnjim i unutrašnjim uticajima.

Može se koristiti svakodnevno, a posebno je delotvoran kod kože oštećene sunčevim zracima, alergijskim reakcijama ili ubodima insekata.

Hrani kožu

Suncokretovo ulje je ulje koje sadrži najveću količinu vitamina E, zbog čega se nalazi ispred bademovog ulja i shea butera, koji su cenjeni sastojci brojnih krema za negu kože. Vitamin E štiti kožu od spoljnih uticaja i UV zračenja, ali i od isušivanja.

Ono izravnjava kožu i sprečava nastajanje bora. Osim vitamina E, sadrži i vitamine A,C i D kao i beta-karoten i vosak koji stvaraju površinski sloj koji štiti ćelije kože.

Hidrira kožu

Iako je vrlo podcenjeno, suncokretovo ulje je ulje koje koža najlakše upija i time je dubinski hidrira, a da pritom ne ostavlja masne naslage koji začepljuju pore. Upravo zbog toga je idealan za sve tipove kože, posebno suve, osetljive i one sklone aknama.

Suncokretovo ulje možete koristiti za čišćenje lica kože, a posle ga ne morate ispirati niti nanositi hidratantnu kremu jer ono samo po sebi vlaži i hrani kožu.

Izvor: Zadovoljna.hr
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.