devojka-srce
Koliko puta je vaše srce bilo slomljeno? (foto: deerdelights.com)

Drage dame, ako stalno idete iz jedne loše ljubavne veze u drugu, vrlo je verovatno da neprestano ponavljate iste greške…

Nije retkost da pametne žene biraju muškarce koji su potpuno pogrešni za njih pa onda u ljubavi pate i zapravo ispadaju – glupe. U čemu je problem? Tim su se pitanjem pozabavili stručnjaci za ljubavne veze i seks.

Nerazumno ponašanje

Nerazumno ponašanje je ono u kojem žena, kažu stručnjaci, u potpunosti odbaci oprez i dopusti si da se doslovce ‘navuče’ na muškarca koji nije dobar za nju i koji može biti opasan. Žene su bez sumnje mogle ranije da uoče upozoravajuće znakove, ali su odlučile da ih ignorišu i žive u iluzijama. Kako tumače stručnjaci za veze, žene žele ljubavnu priču iz bajke pa u vezu ulaze s nerealnim očekivanjima u pogledu braka ili dugotrajnih veza. One žele da im taj muškarac isceli rane i traume. Ali stvari ne idu tako; osobe same moraju odraditi taj posao jer je to preduslov za srećnu vezu.

Ostanak u lošoj vezi

Stručnjaci objašnjavaju kako su žene biološki i kulturološki određene da budu spasioci i negovateljice. Seks je kod žena povezan s potrebom oformljavanja porodičnog gnezda, a kod muškaraca s užitkom. Muškarci su češće poligamni, a žene su češće monogamne. Kada se žena zaljubi u muškarca, ona želi da ostane s njim. Zato joj je teško da prekine s njim jer je u svojoj mašti već izgradila porodicu i dom. On nije i daje joj to do znanja, ali ona vrlo često nema snage to da prihvati i ostaje s njim, navode stručnjaci.

Strah od samoće

Stotinama godina žene su finansijski zavisile od muškaraca pa su i danas programirane da veruju da je njihova vrednost kao ljudskog bića vezana uz to da li imaju muškarca pored sebe ili ne. Još uvek takve stavove propagiraju mediji, religija i marketing. Kad žena nema muškarca pored sebe, društvo joj nameće utisak da nešto s njom nije u redu, a to misli i ona sama. Dakle, jednim delom žene pristaju na loše veze zbog straha od samoće ili, bolje rečeno, zbog straha od osude društva.

Zavisnost od romantike

Stručnjaci navode da su žene zavisne od romantke. Romantika je droga koja sprečava ženu da se suoči s realnim problemima u svom životu poput finansija, zdravlja ili starenja. To je način na koji one izbegavaju stvarni život. Normalno je želeti zaljubljenost i romantiku, ali ne po svaku cenu i ne u lošim vezama.

 Ovo treba tražiti u vezi

Žena u vezi treba da traži stabilnost, saosećanje, stvaranje doma i porodice, ako je to ono što žena želi. Takođe, trebalo bi da teži tome da ima dom koji će joj biti sigurno utočište, mesto na kojem ćesigurno moći da se suoči sa svim nedaćama života. Za to joj, naravno, treba muškarac koji to može da ispuni.

Izvor: superzena.net
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.