Nema ni zube, ni kose a zarađuje milione od modelinga

(foto: BoredPanda)

Manekenka Melanie Gaydos pati od ektodermalne displazije, genetskog poremećaja zbog kog nema ni zube ni kosu. 

Rođena je u Connecticutu, ali trenutno živi u Seattleu. Ima 28 godina. U ovom trenutku jedna je od najpoželjnijih neobičnih manekenki, a do pre samo par godina imala je velikih problema pri zapošljavanju zbog svog izgleda. Nakon šestogodišnjeg rada u modelingu kaže da je napokon shvataju ozbiljno,..

(foto: BoredPanda)

U intervjuu za Femail otkrila je da ju je modna industrija tretirala kao rezervu i da nisu pokazivali puno poštovanja prema njoj.

Pre šest godina se javila na oglas koji je videla na Craigslistu za “jedinstvene” modele i napravila mali portfolio. Bila je šokirana kada su je pozvali na kasting. Nakon snimanja sa poznatim španskim fotografom Eugeniom Recuencoom karijera joj je počela napredovati.

(foto: BoredPanda)

Iako nikada nije želela da se bavi manekenstvom, već umetnošću, život ju je odveo u drugom smeru. Odbijala je da nosi dentalne implantante i perike na snimanjima, zbog čega je imala dosta problema u poslu, ali se njena tvrdoglavost isplatila.

(foto: BoredPanda)

“Ljudi se sada prema meni odnose sa poštovanjem, što je zapravo tužno jer ono što radim sada nije nimalo drugačije od onoga što sam radila pre šest godina. Trudila sam se da svima dokažem da ja mogu da ostvarim sve što poželim, bez obzira na to što drugi misle”, ispričala je za Daily Mail.

Izvor: DailyMail
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.