(foto: Constative)
(foto: Constative)

Mnoge žene imaju problem da dožive vrhunac tokom seksualnog odnosa, a ukoliko nisu u pitanju ozbiljniji problemi sa srcem i cirkulacijom onda se radi o jednom od ovih 5 uzroka.

  • Nisi dovoljno stimulisana. “Oko 70% žena postiže vrhunac kroz direktnu stimulaciju klitorisa, a ne kroz vaginalnu penetraciju”, tvrdi dr. Alyssa Dweck iz Mount Sinai School of Medicine. Zato se ovom delu treba posvetiti intenzivnije i to ne samo prilikom snošaja nego i prilikom samozadovoljavanja.
  • Previše si stimulisana. Kao što je premalo stimulacije pogubno po orgazam isto važi i za previše. Klitoris je jedna od najosetljivijih tačaka na ženskom telu jer ima preko 8.000 nervnih završetaka. Ukoliko imate problem sa postizanjem vrhunca zamolite partnera da bude nežniji.
  • Patiš od teskobe ili depresije. Nemogućnost organizma da postigne orgazam često ima veze sa mentalnim oboljenjima, a naročito ukoliko primate terapiju za ista. Ako je ovo tvoj slučaj nemoj da osećaš stid i razgovaraj sa lekarom o promeni terapije jer je posve normalna stvar u pitanju.
  • Hormoni su ti neuravnoteženi. Uzrok ovome često mogu biti pilule za kontracepciju, pa isto važi kao i terapiju spomenutu iznad.
  • Nisi fokusirana prilikom odnosa. Ako su tvoje misli usredsređene na ono što treba da uradiš sutra ili na to šta ćeš skuvati za ručak nije ni čudo što orgazam izostaje. Fokusiraj se na partnera i svoje zadovoljstvo i prepusti se uživanju u potpunosti.
Izvor: Zadovoljna.hr
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.